Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Geautomatiseerde journalisten

Dit artikel delen:

Als verslaggever voor een automatiseringsvakblad wordt je persoonlijk niet al te vaak getroffen door echte automatiseringproblemen. Vandaar dat we alle dagen van de week op jacht zijn naar IT-nieuws in de buitenwereld om daar in de krant keurig verslag van te doen. Onafhankelijk en integer, zonder een zweem van persoonlijke betrokkenheid.

Het is bijna een luxe situatie als je - zittend achter het bureau - met een automatiseringsprobleem geconfronteerd wordt. En dat overkwam ons kortgeleden op de redactie. Wat gebeurde er namelijk? Ons kantorpand werd getroffen door de bliksem. Naast ons 'eigen' inmiddels ruimschoots afgeschreven Novell 3.11-netwerk, met behulp waarvan wij de krant vol tikken (noblesse oblige), vloog de complete kantoorautomatisering er uit. Gelukkig voltrok dit alles zich op vrijdagmiddag zodat er tijd was om het probleem aan te pakken. De redactie was binnen twee uur weer 'in de lucht'.
Voor 1999 staat er voor de Computable een echte automatiseringsoperatie op de agenda: de invoering van een nieuw redactiesysteem. Centraal ingevoerd voor alle redacties. En alle ingrediënten zijn aanwezig: één grote database, gestandaardiseerd op een PC-omgeving, eigenwijze eindgebruikers, dirigistische automatiseerders, late en onvolledige oplevering, communicatiestoringen. Kortom: echte automatisering. En zo staan we met Computable met beide benen in de automatiseringspraktijk.
U als lezer zal hier - zo is ons gegarandeerd - niets van merken. Ik daag u hierbij dan ook uit mij te vertellen wanneer u toch aan Computable meent te zien wanneer we overgegaan op een andere productie-omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-08T00:00:00.000Z Mark Plekker