Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Inexact

Ondernemen is precisiewerk. In die stelling zal Exact-ceo Eduard Hagens zich wel kunnen vinden. Na negentien jaar aan het roer, gunde hij zichzelf eind vorig jaar een paar maanden vrijaf. Hij ging op wereldreis.

En in verre landen wilde hij niet gestoord worden met verantwoordelijkheden omtrent zijn bedrijf. Dus wees hij Lucas Brentjes aan om hem tijdens zijn afwezigheid waar te nemen als ceo. Brentjes zag hierin de kans om de onderneming in een nieuwe fase te brengen. Hij startte het debat over een andere wijze van aansturing, wat tot gevolg had dat verantwoordelijkheden meer bij het operationele management kwamen te liggen. Exact draaide goed, had een riante kaspositie en dividenden werden verhoogd.
Tot een paar weken geleden Hagens terugkeert van zijn wereldreis en zich meldt bij zijn onderneming. Daar ziet hij dat veel verantwoordelijkheid bij middenmanagers is komen te liggen en dat de touwtjes die hij eens zo strak in handen had, flink zijn gevierd. Wat er vervolgens is gebeurd, daar kan de buitenwereld alleen maar naar raden. Het officiële bericht luidt: "Wegens een verschil van inzicht over het bestuur van de onderneming leggen ceo Lucas Brentjes en cfo Bert Groenewegen hun functie neer. Daarnaast stapt de raad van commissarissen, na het vinden van vervanging, ook op." Het Financieele Dagblad schrijft begin deze week dat Hagens en een aantal aandeelhouders daar niet op willen wachten, maar de raad zelf willen ontslaan en liefst zo snel mogelijk.
Wat er precies is voorgevallen in de directiekamer van Exact weten we niet, maar het gedrag van Hagens doet toch wel erg denken aan een jaloers kind dat, terug van weggeweest, weer zijn eigen speelgoed wil hebben en dat met niemand wil delen. Hopelijk weet hij wat hij doet en helpt hij een gezond bedrijf niet de afgrond in. Want je zal maar klant bij Exact zijn.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.