Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'Vind-catalogus waardevol'

In het artikel 'Timmeren aan online gemeentes' (Computable, 29 maart) stelt Harm Verbeek dat de VNG Uitgeverij, als nieuwe beheerder, Vind laat versloffen en dat gebruikers naarstig op zoek zijn naar ondersteuning. Bij deze niet erg vleiende opmerking voor de officiële Vind-beheerder passen enkele kritische opmerkingen.

Het zou Verbeek gesierd hebben wanneer hij vermeld had dat Segment Interactieve Media, waarvan hij directeur is, de officiële aanbesteding die Overheidsloket 2000 rond Vind heeft georganiseerd, verloren heeft. Segment is dus geen partij meer is in de verdere ontwikkeling van de officiële versie van Vind. Zuur voor Segment, maar wel de waarheid. VNG Uitgeverij, Sdu Uitgevers en Contain Organisatie Advies zijn nu de beheerders en zorgen voor de verdere ontwikkelingen van techniek, inhoud en het concept van Vind.
De beide uitgeverijen zijn daartoe zeer goed geëquipeerd gezien hun nauwe betrokkenheid bij de wet- en regelgeving die voor de gemeentelijke dienstverlening van belang is. Contain Organisatie Advies heeft van meet af aan in opdracht van OL2000 Vind ontwikkeld en daarnaast het eerste jaar inhoud en vorm gegeven aan het landelijk beheer ervan. Daarnaast is deze partij vanwege haar adviespraktijk buitengewoon goed op de hoogte van de uitdagingen en problemen die gemeenten ervaren ten aanzien van dienstverlening volgens het OL2000-concept.
In december jl is definitief met OL2000 overeenstemming bereikt over het beheer van Vind, maar daarmee was Vind nog niet definitief bij de nieuwe beheerder. Daarvoor moest het nodige geregeld worden, zoals het definitieve contract, de overgang van de website, de overdracht van de broncodes, het informeren van de huidige gebruikers, enzovoort. Pas daarna kan een nieuwe beheerder aan de slag. Dat weet Verbeek natuurlijk ook. En het is dus niet netjes en niet correct om te stellen dat de nieuwe beheerder van Vind zaken laat versloffen.
In het artikel schrijft hij ook dat Segment een oplossing in huis heeft en binnen twee maanden ondersteuning gaat bieden voor de Vind-catalogus. Dat betekent dat, vanaf januari jl. gezien, Segment er vijf maanden over zou doen om ondersteuning te bieden. Over versloffen gesproken. Iets anders is dat Segment de Vind-catalogus zelf helemaal niet kán ondersteunen, omdat het daartoe simpelweg niet gerechtigd is.
VNG Uitgeverij, Sdu Uitgevers en Contain Organisatie Advies hebben de verdere ontwikkeling van Vind inmiddels krachtig ter hand genomen. De eerste nieuwe update komt er snel aan met daarin verbeteringen op het gebied van techniek en inhoud. Inmiddels hebben al veel gemeenten ervoor gekozen om verder te gaan met de officiële Vind-catalogus. Dus zo ontevreden zijn ze echt niet. En ze zullen in Vind ook niet teleurgesteld worden.
 

Ignas Van Schaick Vng Uitgeverij Jan Breed, Sdu Uitgevers Otto Thors, Contain Organisatie Advies

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-03T00:00:00.000Z Ignas van (e.a.) Schaick
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.