Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Kretologie

Dit artikel delen:

Volgens Chris de Daas is crm verworden tot een containerbegrip waarvan bijna niemand meer precies weet wat ermee bedoeld wordt (Computable, 4 februari).

Niet zo'n schokkende constatering, want dat geldt voor alle buzz-words in de IT: AI, rdbms, 4gl, oo, client/server, erp, wfm, open software. Dat lijkt vervelend, maar er is niets aan de hand als je bij de aanschaf van software niet afgaat op de kretologie. Maak een functioneel ontwerp en toets het aan te schaffen product daaraan.
Hoe het niet moet, kan ik illustreren met een waargebeurd verhaal. Een bedrijf schaft na uitgebreid onderzoek de financiële module van een erp-pakket aan. Op het laatste moment besluit de directie om ook de inkoopmodule in te voeren, 'omdat scherp inkopen belangrijk is voor de winstmarge'. De implementatie van de inkoopmodule duurt een jaar. Een jaar later wordt hij weer afgevoerd, omdat hij niet werkt. Weer een jaar later verdwijnt de directie.
 
Niels Blomberg, Almere

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-25T00:00:00.000Z Niels Blomberg
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.