Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Verenigde communicatie?

Eindelijk? De langbeloofde en best-wel-gewenste droom van ‘unified’ communicatie komt weer een stapje dichterbij. Economische Zaken geeft een serieus startschot voor het koppelen van telefoonnummers aan internetadressen. En de Stichting Domeinnamen Nederland (SIDN) mag die kar gaan trekken.

Op mijn wensenlijstje staan echter nog een paar vervolgstappen, dus kunnen die ook even genomen worden? Zoals daar zijn: het verbinden van mobiele en vaste telefonie, maar daarbij meteen ook van e-mail en instant messaging. Bij laatstgenoemde mogen de grootmachten der ict ook nog even hun protocollen compatibel maken. Oh ja, en tot slot nog even de mogelijkheid voor mij als eindgebruiker ‘ontvangstvoorkeuren’ in te stellen.

Te hoog gegrepen? Ik ben bang van wel. Toch zit ik met hooggespannen verwachting uit te kijken naar het moment dat universele en verenigde communicatie mogelijk is. Dit ondanks de vele mensen die mij bellen, mailen, maar weer eens bellen ter herinnering, een mailtje nabellen, een voicemailbericht achterlaten, een bevestiging per mail sturen, en meer gecommuniceer. Dat nog naast de mensen die mij menen te moeten bellen of mailen.

Een deel van deze hele communicatiestroom is namelijk overbodig. Ok, deels overbodig doordat ik niet altijd meteen - eigenlijk zelden - netjes en duidelijk reageer op de vele telefoontjes, e-mails en andere communicatiepogingen die over ons heen spoelen. Maar ook deels doordat dingen rondzingen; geen antwoord kan betekenen geen interesse, of - zoals bij de meeste journalisten - nu geen interesse. Of nu geen tijd. Wellicht later wel. Toch moeten veel mensen dat even controleren; voor de duidelijkheid, voor indelingen en agenda’s, of voor hun baas of opdrachtgever. Nu heb ik de hoop dat betere communicatiemiddelen ons hier kunnen helpen. Zowel mij als ‘hun’. Of is dit een illusie? Laten we het in ieder geval proberen. Dat scheelt weer een nummer, lijntje, voicemailbox, applicatie of systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.