Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Linux maakt het verschil

Met aanzienlijke verbazing lazen wij de rubriek Wereldwijd Bladeren (Computable, 19 oktober 2001, pag. 24) waarin de Nederlandstalige bladen Linux News en Linux Magazine worden besproken. Zo wordt er gesteld dat Linux News (overigens geen kwartaalblad, er verschijnen zes edities per jaar) zich hoofdzakelijk op de fanatici richt, terwijl het in de lucht blijft hangen op wie Linux Magazine zich dan oriënteert.

Wij gaan ervan uit dat Linux Magazine in de regel door hobbyisten wordt gelezen, die naar praktische informatie op zoek zijn. Uit de uitvoering, maar bovenal uit de inhoud van de artikelen in Linux News mag duidelijk zijn dat dit blad zich meer richt op een publiek dat een breder beeld zoekt, dan specifieke toepassingen en software. Met de restyling van Linux Magazine is er ook ruimte gekomen voor de 'open source' gemeenschap op zich.
Linux News daarentegen heeft meer oog voor het bedrijfsleven. Het meest opmerkelijke is de bewering dat de twee bladen nagenoeg hetzelfde zijn. Toegegeven, regelmatig komen dezelfde onderwerpen tegelijkertijd aan bod in beide bladen, maar dit wordt hoofdzakelijk ingegeven door de actualiteit. De benadering is echter sterk verschillend, wat uit de inhoud van de artikelen duidelijk naar voren komt. Dit geeft ons de indruk dat de recensent de tijdschriften misschien niet zo grondig heeft gelezen, en alleen maar heeft doorgebladerd, conform de titel van de rubriek. Als dit het geval is, is de conclusie natuurlijk ongefundeerd.
Tot slot, wij schrijven inderdaad voor beide bladen, maar we moedigen eenieder aan die zich geroepen voelt, om zijn visie te delen in een van de publicaties.
 

Armijn Hemel Joor Loohuis Loohuis Consult

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-23T00:00:00.000Z Armijn (e.a.) Hemel
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.