Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Linux news

Allereerst dank voor de aandacht voor Linux in Computable, 19 oktober. In tegenstelling tot wat wordt vermeld, is Linux news geen kwartaalblad maar verschijnt het tweemaandelijks. Daarnaast wordt ten onrechte een verband gelegd tussen 'open source software' en beginners.

Linux news richt zich uitsluitend op professionals en de zakelijke markt. De Glade GUI builder, waaraan wordt gerefereerd als zijnde eenvoudig, is een tool die door softwareontwikkelaars wordt gebruikt: bepaald geen kost voor beginners. Ten slotte wordt Linux news verweten gebruik te maken van auteurs die ook voor een ander blad schrijven. Aangezien ook Computable zich daaraan schuldig maakt, lijkt me dat verwijt van uw kant misplaatst.
Liever had ik gezien dat uw redacteur met wat meer aandacht en kunde naar de inhoud van Linux news had gekeken.

AADOFFERMAN
HOOFDREDACTEUR LINUXNEWS

Naschrift

Het is dom van ons dat we uw tweemaandelijks blad hebben aangeduid als kwartaalblad. De rest van uw kritiek werpen wij ver van ons. Zo vinden wij dat uw blad zich méde richt op beginners; een mening die u niet hoeft te delen.
Interessant is uw reactie op onze conclusie dat gebruikers niet blij kunnen zijn met beide genoemde Linux-bladen omdat ze veel inhoud met elkaar gemeen hebben. Beide bladen publiceren tegelijkertijd een vrijwel identieke column geschreven door één en dezelfde persoon, en delen verder nog twee andere auteurs. Dat is nou iets waar een hoofdredacteur zich druk over zou moeten maken.
 
Red.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-23T00:00:00.000Z Aad Offerman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.