Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'Open source' is evenwichtsoefening

Oracle onderschrijft het toenemend belang van 'open source' software-ontwikkeling. De snelle ontwikkeling die bijvoorbeeld het Linux besturingssysteem heeft doorgemaakt, heeft ervoor gezorgd dat het nu in een duidelijke behoefte voorziet.

Om dit te onderstrepen heeft Oracle Corporation een aantal producten, waaronder Oracle8, ter beschikking gesteld op het Linux-platform. Een ander voorbeeld is de Apache Webserver die al geruime tijd door Oracle wordt ondersteund.
Toch geldt ook hier dat 'open source' software-ontwikkeling een evenwichtsoefening blijft tussen de 'open source' softwaregemeenschap enerzijds en commerciële leveranciers zoals Oracle anderzijds.
Om software te kunnen toepassen voor bedrijfskritische informatiesystemen moeten er contractpartijen zijn die projectverantwoordelijkheid en aansprakelijkheid kunnen dragen. Organisaties die projectverantwoordelijkheid kunnen aanvaarden, zijn altijd commerciële partijen zijn.
Een constante dialoog tussen commerciële softwareleveranciers en de 'open source' softwaregemeenschap is dus van levensbelang voor brede acceptatie van 'open source' software.
 
Theo Koster, product marketing manager, Oracle Nederland
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-23T00:00:00.000Z Theo Koster
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.