Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Oracle niet van plan Forté in te lijven

"Oracle heeft geen behoefte aan een andere ontwikkelomgeving. De bestaande ontwikkelomgevingen Designer/2000 en Developer/2000 zijn geheel gecertificeerd voor Oracle 8." Theo Koster reageert op 'geruchten'.

'Oracle dreigt Forté in te lijven', zo luidde de opening van Computable, 8 augustus j.l. In het artikel werd gesuggereerd dat Oracle behoefte zou hebben aan een nieuwe ontwikkelomgeving omdat het researchproject Sedona zou zijn 'mislukt'. Het artikel bevat meningen die Oracle absoluut niet kan delen en presenteert feiten die niet anders zijn dan volstrekt onjuiste en oude geruchten.
Oracle heeft geen behoefte aan een andere ontwikkelomgeving. De bestaande ontwikkelomgevingen Designer/2000 en Developer/2000 zijn geheel gecertificeerd voor Oracle 8. Applicatiebouwers kunnen momenteel optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden die Oracle 8 biedt op het gebied van schaalbaarheid, beschikbaarheid, beheerbaarheid en prestaties. Op korte termijn wordt de bestaande ontwikkelomgeving van Oracle verder uitgebreid om te kunnen anticiperen op de object-georiënteerde mogelijkheden van Oracle 8. Hierbij worden de R&D-resultaten uit het project Sedona gebruikt. Het is jammer dat een reeds anderhalf jaar oud gerucht telkens weer de kop opsteekt. Ook dit keer blijft het bij een gerucht; het wordt door geen enkele partij bevestigd. Noch in de Verenigde Staten, noch in Europa is er sprake van onrust in de markt ten gevolge van een mogelijke overname van Forté door Oracle.
 
Theo Koster, product marketing manager Development Technology Oracle Nederland
 
Naschrift redactie:
Het 'gerucht' dat Forté zou worden overgenomen door Oracle is ons in Amerika door diverse bronnen bevestigd. Toen we Oracle Nederland om een reactie vroegen was niemand in De Meern in staat een zinnig commentaar te geven. Vakantie, telefonisch onbereikbaar, enzovoort.
Er lijkt overigens een behoorlijke communicatiekloof te gapen tussen het hoofdkantoor van Oracle in Amerika en de Nederlandse vestiging. Belangrijke uitspraken van het topmanagement zijn blijkbaar niet bekend bij Oracle in De Meern.
Tijdens een informele bijeenkomst in San Francisco heeft tweede man Ray Lane tegen journalisten gezegd dat Oracle niet met de ontwikkelomgeving Sedona op de markt komt omdat zelfs de eigen ontwikkelaars er niet mee uit de voeten kunnen.
Het is dan ook treffend dat Oracle nu stelt dat de R&D-resultaten uit het Sedona-project worden gebruikt om de bestaande ontwikkelomgeving te kunnen voorzien van object-georiënteerde mogelijkheden.
Kortom, een overname van Forté lijkt zo gek nog niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-22T00:00:00.000Z Theo Koster
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.