Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Recept tegen valkuilen betrekkelijk oppervlakkig

Het 'recept tegen valkuilen' van Gert Jan Niessink is een aardig maar betrekkelijk oppervlakkig stukje.

Maar goed, dat zal aan de scope liggen. Waar ik meer mee zit, is dat de schrijver, werkzaam bij Rational, van alles mag roepen over Rational. Dit bedrijf is inderdaad (goed) bezig met de problematiek rond software-ontwikkeling. Maar dat heeft toch niets met Achtergrond & Opinie te maken?
In plaats van te verwijzen naar Rational, zou bijvoorbeeld op het onderdeel 'iteratief ontwikkelen' een verwijzing naar DSDM - een onafhankelijke ontwikkelmethode - op zijn plaats zijn. Want dat onderdeel is daar duidelijk op geënt. Dan kunnen lezers tenminste verder.
En wat betekent CCRM-systeem? Ik kan het wel raden - iets met Configuratie, Requirements en Management. Komt dit ook bij Rational vandaan? Ik wil graag weten wat andere bedrijven ontwikkelen op dit gebied. Komen die in een volgende uitgave aan bod?
 
Vincent Mans
Amsterdam

Het verhaal 'Recept tegen valkuilen' heeft u bijzonder nauwkeurig gelezen, zo blijkt uit uw reactie. Waarvoor dank. Maar vervolgens gaat u tamelijk ernstig in de fout met de bewering dat Niessink 'van alles mag roepen' over zijn eigen bedrijf. De bewijsvoering die u voor die stelling aandraagt is aan de magere kant, om het vriendelijk uit te drukken.
Reden te meer om ons gesterkt te voelen in het beleid artikelen met een interessante, algemeen geformuleerde strekking in de krant te blijven publiceren. En zowel in de aanhef van het verhaal als bij de ondertekening te melden bij welk bedrijf de auteur in dienst is. Al zou het maar zijn om het schieten op zelfgemaakte olifanten te vergemakkelijken, nietwaar?

 
Redactie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-13T00:00:00.000Z Vincent Mans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.