Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Gebruik Interbase blijft onderschat

Ook het artikel 'Gebruik Interbase is onderschat' (Computable, 25 april 2003, pagina 13) schat volgens Wim-Bart van der Waals de toepassing van Borlands database te laag in.

Computable baseert zijn schatting van het gebruik van Interbase in Nederland op een onderzoek van Comstruction, waarbij deze database werd aangetroffen in 35 bedrijven van de negenduizend ondernemingen met meer dan vijftig medewerkers. Ook dit lijkt mij persoonlijk aan de lage kant, voornamelijk door de software die gebruikt wordt in de meeste bedrijven. Voornamelijk grote bedrijven die gebruikmaken van bijvoorbeeld Fortis Moneymanager (telebankieren) maken gebruik van Interbase met één of meer clients. Bij 20 procent Fortis-klanten en twee financiële medewerkers kom ik reeds op 1800 bedrijven maal twee clients.
Mijn ervaring is dat bij bedrijven met vijftig tot duizend werknemers gemiddeld vier tot vijf personen met dit pakket werken. Daarnaast zijn er nog een aantal andere applicaties, waaronder p&o-applicaties, waarbij in het door mij aangegeven segment het aantal gebruikers twee á drie is en ruim 37 procent van de bedrijven deze toepassingen gebruiken, eveneens voorzien van Interbase Server op de achtergrond.
Het probleem is dat mijns inziens totaal niet is in te schatten hoeveel Interbase-clients er werkelijk zijn in Nederland gezien het aantal ingebedde servers (met afstand- en lokale databaseclients).
Misschien iets om een inventarisatie te doen van de markt waarbij Borlands Interbase waarschijnlijk een grotere installed base heeft dan men doet vermoeden.
Enige producten gebaseerd op Interbase zijn: Fortis Moneymanager; Tans Talis (Transport & Logistics Information Systems); GBer klantinformatiesysteem; Enchanted Empressa; Producten van Hotelconcepts; Kraan Probis producten; Kooijman AEC-Objects; Ecis voor Windows; Stratech Masterlink (overheden). < BR>
 
Wim-Bart van der Waals, Ordina

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-23T00:00:00.000Z Wim-Bart van der Waals
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.