Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Altijd dezelfde vooringenomenheid bij Martin Healey

Ik lees Computable graag. Behalve de column van Martin Healy die iedere keer als een vloek naar boven springt. Weer een kreet: 'Dcom en Corba' (8 januari).

Even snel kijken of hij dit keer wél iets zinnigs te zeggen heeft? Het komt weer op hetzelfde neer: 'Micro$oft sucks, Sun does not'. Lijkt wel een puber van 17 in plaats van een redelijke consultant. Niet dat ik zo ontzettend vóór MS ben, maar ik kan wel iets meer relativeren.
Mijn kritiek in het algemeen: hij bralt gewoon de directeur van Oracle na: NT is te vet en opgezwollen; nooit gebruiken dus. Mijn kritiek op het betreffende artikel: Dole is n�et het zelfde als Dcom. Meneer Healy schrijft dat MS niet van plan is Dole op andere platformen te implementeren. Dat klopt! Maar Dole is juist niet het thema van zijn artikel. Dat was Dcom, niet?
Even uitleggen: Com is de moeder van al die objectgeoriënteerde technieken in een bijna willekeurige programmeertaal.
Ole is een subset of afgeleide ervan en werkt vooral in Microsoft Office. Andere pakketten gebruiken dat nauwelijks.
Activex is ook een subset van Com.
Dcom is een protocol dat diverse objecten (in diverse programmeertalen) op afstand met elkaar laat communiceren. Het implementeert tevens encryptie en netwerkprotocollen op systeemniveau (hoeft de programmeur niets aan te doen).
Als het nu om een enkel foutje gaat; maar deze columnist maakt iedere keer dezelfde veronderstellingen uit vooringenomenheid.
Egbert Nierop,
docent

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-19T00:00:00.000Z Egbert Nierop
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.