Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Safari is het nieuwe Internet Explorer’

Dit artikel delen:

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Apple’s Safari-browser, webstandaarden en eigen koers varen.

Safari is Apple’s eigen browser, gemaakt voor het eigen OS X dat ooit Internet Explorer (versie 4) als default mee had gekregen. Tegenwoordig is Safari groot dankzij de iPhone, die in enorme aantallen over de toonbank gaat. Terwijl Apple zijn browser tussentijds ook heeft uitgebracht voor Windows, is die Safari-variant inmiddels allang verlaten.

Maar Safari anno nu volgt niet meer de allernieuwste webstandaarden. Het is daarmee verworden tot het nieuwe Internet Explorer; een browserplatform (ook voor iOS-apps) dat niet meegaat met nieuwe ontwikkelingen, omdat die niet nodig zijn voor de maker. Safari als de nieuwe browser lock-in. Of toch juist niet, omdat Apple zich niet blindstaart op tech, maar juist oog heeft voor gebruikers? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat zijn de nieuwste webstandaarden?

De laatste ssl en http(s) standaards worden ondersteund.

Voor Safari had Apple ooit de Webkit rendering engine ontwikkeld. Deze wordt nu door vrijwel alle browsers gebruikt (behalve Internet Explorer en FireFox).

Wil je op al je platforms een zelfde webinterface zien, gebruik dan FireFox.

Dacht even dat ik op Webwereld was beland met een anti-apple click bait topic.

Apple heeft wel concurrentie vervalsende neigingen maar tav Safari is daar niets dat er op wijst tot op heden. Dat ze innoveren en eigen standaarden naar voren schuiven is niet raar. Maar als die standaarden niet over worden genomen door de rest en ze halsstarrig daar aan blijven vasthouden dan kan je ze beschuldigen van IE praktijken.

@Johan: Ik denk dat Jasper Bakker daar z'n inspiratie opdoet!

Klopt wel enigszins, probeer maar eens met IndexedDB te werken in Safari, bugs, bugs, bugs, die niet worden opgelost.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-17T08:16:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.