Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Zakelijke gebruikers willen grote tablets’

tablet kantoor vergadering grafiek

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de vermeende iPad Maxi en zakelijk nut van grotere tablets

De geruchten over een grotere maat iPad doen al heel lang de ronde. Android-tablets zijn Apple al voorgegaan de andere kant op: ónder de haast-standaardmaat van zo’n 10 tot 11 inch. De populariteit van kleinere tablets (van zo’n 7 tot 8 inch) hebben ceo Tim Cook aangezet tot de iPad mini. Grotere tablets zijn tot op heden nog vrij zeldzaam. Microsoft heeft met zijn overname van Perceptive Pixel in 2012 zeer grote tablets in huis gehaald. Die apparaten zijn vooral bedoeld als tv-achtige schermen, bijvoorbeeld voor in vergaderruimtes of tv-studio’s.

Analisten zien een flink gat tussen die reuzen-touchschermen en de gebruikelijke tablets. Zij zien niet alleen een gat qua productsoort, maar ook een gat qua vraag in de markt. Volgens de marktvorsers van Strategy Analytics hebben zakelijke gebruikers behoefte aan meer schermruimte. Apparaten van elf inch of net wat meer zouden daar gretig aftrek kunnen vinden. De twaalf inch Surface Pro 3 en de vermeende iPad Pro van zo’n dertien inch zouden dan het inzakken van de tabletverkoop kunnen compenseren. Wat vind jij?

Is er ruimte voor een ‘tussenmaat-tablet’; groter dan een iPad en kleiner dan een Microsoft PPI-scherm?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eens. Sinds ik een 12 inch Samsung Tab Pro heb, heb ik mijn 9,7 inch iPad niet meer aangeraakt. Veel meer leesgemak en geen iTunes meer nodig.

Ben al tijden op zoek naar een fatsoenlijke kruising tussen e-reader en tablet van het formaat A4. Het inzoomen of scrollen van 1:1 papier (bijvoorbeeld voor het lezen van whitepapers op PDF formaat) vind ik simpelweg bewerkelijk. Kom maar op idd.

Eens. Een grotere tablet leest nu eenmaal veel makkelijker.
Ook vanuit de ontwikkeling van websites een zegen. Google geeft nu bij de ranking voorrang aan schaalbare websites op basis van Bootstrap of Pure.
Maar de meeste zakelijke websites zijn gewoon te informatierijk voor een smartphone. Desondanks wringen ontwikkelaars zich in allerlei bochten om sites toch maar leesbaar?? te maken op smartphones...

Willen zakelijke gebruikers echt grote tablets? Ik denk dat dat wel meevalt!

Als ik 'm de hele tijd vast moet houden, dan gaat mijn voorkeur uit naar een iPad mini (bijna 8"), en een iPad Air (bijna 10") is ideaal om tijdens vergaderingen wat aantekeningen te maken.

En de iPad Pro (bijna 13")? Daar is vast een markt voor, maar die is veel kleiner dan de markt voor de andere twee formaten. Ideaal als een gewone iPad te weinig en een laptop teveel is, maar ik denk dat Apple hier met specialistische (zakelijke) apps actief een markt moet gaan creëren, want anders zullen de verkopen zwaar tegenvallen. Kijk maar naar Samsung, die 12" tablets worden nauwelijks verkocht.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-07T08:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.