Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Flexibiliteit kost veiligheid’

Dit artikel delen:
Security

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de relatie tussen veiligheid en flexibiliteit. Een eeuwige it-tweestrijd?

It’ers hebben vaak veiligheid hoog op de prioriteitenlijst staan. Vandaar ook dat security wel de bijnaam ‘afdeling nee’ of zelfs ‘business prevention’ krijgt opgeplakt door buitenstaanders. Een recente, bescheiden steekproef (onder 381 it-executives, cio’s, ciso’s, auditors en andere it-professionals) geeft aan dat veiligheid toch wel eens het onderspit delft; als er geld in het spel is.
 
De prioriteit van beveiliging is soms ondergeschikt aan het felbegeerde flexibiliteit, aldus het onderzoekje in opdracht van securityleverancier Balabit. Van de respondenten vindt 71 procent dat veiligheid minstens zo belangrijk is als zakelijke flexibiliteit, maar dat percentage slaat om als er meer geld meespeelt. Als ‘de grootste deal van hun leven’ in beeld komt, is 69 procent bereidt it-securityrisico’s te nemen. Veiligheid en flebiliteit gaan dus ten koste van elkaar. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Maar al te vaak waar. Het integraal beveiligingsbeleid van een organisatie zou de baseline van integrale beveiliging met daarin opgenomen een set van beveiligingseisen moeten bevatten. Als hier consensus over is zou het niet ten koste moeten gaan deze twee strijd.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-01T07:43:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.