Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘HP maait het gras weg voor Surface Phone’

smartphone Windows 10 mobile

HP legt met zijn zakelijke Windows 10-smartphone de lat voor Lumia- en Surface-maker Microsoft wel erg hoog, te hoog. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

HP gelooft duidelijk wel in het nut van een eigen Windows-smartphone. De afgesplitste pc-gigant (die voorheen samen was met de nu zelfstandige enterprise-tak) brengt met de Elite x3 een premiumtoestel voor de zakelijke markt. Vergeet combi-deals met de levering van pc’s, want één van de grote usp’s (unique selling points) van deze HP-smartphone is Continuum. Die functie van Windows 10 Mobile haalt pc-functionaliteit tevoorschijn op een desktopscherm waarbij het apparaat dan gewoon te bedienen is met toetsenbord en muis.

Naast het hiervoor benodigde dockingstation komt HP ook met een variant voor gebruik onderweg: de Mobile Extender. Dit lijkt een laptop, maar is slechts een ultraplat toetsenbord plus scherm; zónder processor, opslag of zelfs geheugen. Jaren geleden is het toen al noodlijdende Palm 
niet succesvol geweest met zijn vergelijkbare Foleo. HP, dat tussentijds Palm in handen heeft gehad, doet het nu dunnetjes over met Windows 10 Mobile. Daarbij maait de Elite x3 het gras weg voor een Surface-smartphone waar Microsoft volgens geruchten aan werkt. Het HP-toestel is krachtig en high-end, heeft zinnige zakelijke functies en krijgt lovende previews. Dus: een Surface-phone heeft nu weinig zin. Wat vind jij?
 

HP snijdt met nieuwe smartphone Microsoft de pas af

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sinds wanneer heeft concurrentie geen zin? Natuurlijk is het nuttig als Microsoft met een eigen variant komt.

Of nog beter: als Microsoft helpt om een open standaard voor USB-terminals in het leven te roepen, waarmee handheld devices van alle leveranciers en alle OS-en kunnen werken, inclusief Android (en Apple, als ze zouden willen).

Tenslotte komt dit concept vooral tot zijn recht wanneer er overal bruikbare terminals zijn; in verschillende kamers thuis, op vaste en wissel-werkplekken, in de vergaderruimte, enz. Dat gaat alleen lukken met open standaarden.

Vorige week in Barcelona een uitgebreide demo van het toestel gekregen. Het toestel komt inderdaad Premium over, heeft hele goede specificaties en heeft zelfs B&O luidsprekers aan boord. Het is ook een bijzondere stap: smartphones worden al jaren slimmer, de huidige mobiele processoren doen niet veel onder voor laptops van 1 of 2 jaar geleden. De X3 heeft een laptop companion, maar als je gaat bellen staat je PC even on hold.

Op dit moment zijn we veelal gewend aan 2 aparte devices, teruggaan naar 1 device voor al je communicatie en voor je werkactiviteiten is denk ik wel wennen. Dankzij de huidige grote schermen (phablets) is mijn ervaring dat je niet echt meer achter een laptop hoeft te gaan zitten.

HP gaf aan dat het apparaat bedoeld is voor eenvoudige PC werkzaamheden, bij voorkeur in de virtuele omgeving van HP Workspace. Het heeft daardoor wel laptop aspiraties, maar het is geen echte vervanging van je huidige laptop. En dat is waarschijnlijk voor veel mensen een te grote stap!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-25T08:10:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.