Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Wat is de toekomst van ERP?

Dit artikel delen:

Computable Expert

ing. Peter Slager
CIO, CZ. Expert van Computable voor het topic ERP.

ERP was een aantal jaren geleden hot, het zou alle problemen oplossen en nog belangrijker, de kosten van bedrijfs(kritische) applicaties verlagen. Iedereen wilde hier aan meedoen. Vandaag de dag hebben bijna alle middelgrote en grote bedrijven wel software draaien van SAP en/of Oracle (PeopleSoft & Siebel) om hun primaire en secondaire processen te ondersteunen. Hebben deze implementaties gebracht wat ze beloofd hebben?

Erp-leveranciers bieden standaardsoftware aan om primaire en secundaire bedrijfsprocessen te ondersteunen. Deze applicaties zijn volgens ‘best-practice' processen ingericht. De bedoeling hierachter is dat bedrijven standaardsoftware kopen en inrichten, waardoor de kosten van onderhoud laag konden blijven. De werkelijkheid is dat bedrijven nog al wat maatwerk in de software bouwen om ervoor te zorgen dat hun specifieke (deel van het) proces ook werkt. Of dit nu een tekortkoming is van de software of dat dit aan de processen van de organisaties ligt zal altijd een punt van discussie blijven.

Elk bedrijf heeft wel software van SAP of Oracle draaien. Met name voor secundaire bedrijfsprocessen zou erp-software prima moeten passen. Dit vergt wel het een en ander van de organisaties die deze software implementeren, want dit betekent over het algemeen dat ze zich aan moeten passen aan de standaardprocessen. Bij primaire processen ga je al snel naar specifieke applicaties en zul je niet snel een standaard erp-pakket kiezen.

Met name Oracle heeft de afgelopen jaren een groot aantal bedrijven van deze specifieke applicaties gekocht. De strategie van Oracle is om deze applicaties te koppelen via 'application integration architecture' (AIA). Hiermee koppel je een compleet bedrijfsproces door al je applicaties heen. Deze mogelijkheden zullen we ook ongetwijfeld terugzien in de lang verwachte Oracle Fusion Applications Suite.

Zullen deze technieken de verwachtingen waar gaan maken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is toch al een tijdje duidelijk dat standaard pakketten lang niet altijd de wensen vervullen van de business.

Neem eens een kijkje bij thinkwisesoftware.com en je zult met eigen ogen zien hoe de toekomst van software eruit gaat zien.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-20T15:51:00.000Z Peter Slager
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.