Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

ERP-consultancy in 2020

Dit artikel delen:

Expert

ing. Martin Aldewereld
ERP Consultant, KPMG Crimsonwing. Expert van voor het topic .

Onlangs heb ik het inkoopproces doorgenomen met mijn klant voor de implementatie van zijn nieuwe erp-pakket. Dit proces heb ik van voor tot achter gedetailleerd doorgenomen en heb het gehele proces gedetailleerd vastgelegd, waarbij ik van alle processtappen zowel input, throughput als de output heb vastgelegd en de onderlinge volgorde tussen de processtappen. Vandaag splits ik dit proces op in kleine hapklare brokken en leg ik de onderlinge afhankelijkheid en de volgorde vast.

Deze kleine hapklare brokken vormen de basis voor het nieuw in te richten proces. De hapklare brokken worden vergeleken met overeenkomstige blokken met standaard functionaliteit in het erp-pakket. Deze blokken, de zogenaamde 'programmable blocks (p-blocks)', bevatten programmeerbare koppelstukken en aan te passen functionaliteit door vastgelegde interne parameters.

De hapklare brokken in het proces worden ingevuld door deze p-blocks en het inrichten van de interne parameters. Door het 'achter elkaar plakken' van de p-blocks wordt het volledige proces gedefinieerd. Ik zal het nieuwe proces geheel doorlopen met de klant. Alle p-blocks worden daarbij in de procesvolgorde doorlopen en kunnen desgewenst aangepast worden door het aanpassen van de interne parameters.

In 2020 is het inrichten van processen niet meer dan het aan elkaar knopen van zelf gemaakte p-blocks; p-blocks van leveranciers of algemene p-blocks via het internet.

Voordelen:

* Grote erp-leveranciers kunnen componenten van de verschillend aanwezige en gekochte applicaties eenvoudig aan elkaar koppelen, waardoor een klant eenvoudig over kan stappen naar de nieuwste versie.
* Het aanpassen van de functionaliteit door de R&D-afdelingen van deze p-blocks is eenvoudig, doordat de component klein, overzichtelijk en goed beschreven is.
* Het modeleren van processen kan eenvoudig doordat standaard processen reeds voorzien zijn van opeenvolgende p-blocks.
* De functionaliteit van een p-block is eenvoudig en sneller aan te passen aan het proces door aanpassen van de interne parameters. Er kan direct samen met de klant naar de nieuwe functionaliteit gekeken worden, in plaats van het wachten op R&D-aanpassingen.

Zijn 'programmable blocks' de toekomst?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Vraag: Zijn p-blocks vergelijkbaar met webparts?

p-blocks zijn deels vergelijkbaar met webparts. Webparts handelen een of meerdere acties af per keer. Het is niet de bedoeling om meerdere webparts te koppelen met elkaar, om zo een volledig proces te automatiseren. Dit is wel de bedoeling van p-blocks.

Beste Martin, Je hoeft niet te wachten tot 2020. De hierboven beschreven mogelijkheid is nu al webbased beschikbaar bij 9 Knots Solutions met het product CaseMaster®.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-07T08:24:00.000Z Martin Aldewereld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.