Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Video biedt IT-branche krachtige marketing

Een mens blijft zich verbazen. Over de it-branche bijvoorbeeld. Die floreert. En terecht. Dagelijks worden op it-gebied prachtige, innovatieve diensten en producten ontwikkeld. Met succes. En daarin schuilt mijn verbazing. Want hoe worden ze in hemelsnaam aan de man gebracht?

In ieder geval niet via websites. Want die staan al jaren stil. Websites van it-aanbieders staan bekend om lappen afschrikwekkend vakjargon onder foto’s van vergaderende mannen in pak. Jammer, want daarmee missen ze - communicatief gezien - volledig de boot. En veel erger: aanzienlijke omzet.

Alleen de grote it-aanbieders lijken te snappen dat er geld zit in beweging. Op hun websites vind je verfrissende, geanimeerde illustraties of na de tweede zin op ‘Home’ al de button 'Bekijk de video'. Daarmee doen ze het goed. Geen rocket science, overigens. Want dat er geld zit in beweging wisten we allang. Zorgde muziekzender MTV er - in de jaren tachtig - al niet voor dat geen enkele zichzelf respecterende act een single kon uitbrengen zonder bijbehorende videoclip? Beweging bleek toen al vooruitgang.  En winst.

De grote spelers in de it-branche snapten dat. Namen het over. Neem een Google, een IBM, Oracle, Apple of Microsoft. Prachtige bedrijven die het leven van mensen overal ter wereld verlichten. En dat laten zien met aantrekkelijke, krachtige video’s op hun websites. Zij snappen de kracht van beweging.

En dat is wederom geen rocket science. Want we weten inmiddels ook allang dat de gemiddelde bezoekduur van websites met video tien keer zo lang is. Dat meer dan de helft van het online verkeer uit video bestaat. Dat Google websites met video hoog rankt. En dat krachtige filmpjes de hele wereld overgaan via social media.  Consumenten kijken immers liever naar begrijpelijke animaties dan naar vakjargon.

Dus is er hoop. De ‘second wave’ in de it-sector krijgt langzamerhand door dat bewegend beeld een uiterst krachtige marketing tool is. En straks misschien wel de enige. De drager van de boodschap lijkt gevoel te krijgen voor de inhoud ervan.  Althans, deels. Want veel video's die nu ontwikkeld worden voor it-websites bevatten weer net zoveel vakjargon als de lopende tekst onder de klassieke foto’s van vergaderende mannen in pak. Toegegeven, het is lopende tekst. Maar toch iets om even stil bij te staan...

Kees Post, communicatiespecialist, tekstschrijver en mede-oprichter van Emations

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Al verf je een hoop stront paars, het blijft een hoop stront.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-06T13:29:00.000Z Kees Post
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.