Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

De muis die brulde

Ze konden er wel om lachen, daar bij Microsoft in Hoofddorp. Met open armen zouden ze worden ontvangen; zij die in Linux geloven en om een of andere reden bij Microsoft en niet hun PC-leverancier hun centen kwamen opeisen. Centen die ze hebben betaald voor een 'pre-installed' besturingssysteem dat ze niet gebruiken.

Sinds september lijkt Linux door te breken. Gerenommeerde pakketleveranciers kondigden in grote getale aan hun software geschikt te maken voor de Linux omgeving. De eerste bedrijfjes die zich volledig toeleggen op ondersteuning van dit besturingssysteem zagen het licht. En daarmee werd dit Unix-derivaat salonfähig.
De strijd kon beginnen. De onzichtbare freeware gemeenschap zou met Linux in het vaandel de mannen van Microsoft een gevoelige klap uitdelen.
De Volkskrant, waar menig redacteur - overigens terecht - het verschil tussen Unox en Unix niet kent, bestond het zelfs afgelopen zaterdag een minihandleiding te publiceren om Linux op de PC te zetten.
Ik moest ineens aan OS/2 denken. Ook zo'n muis, weliswaar met de steun van een olifant, die brulde. Linux thuis op de PC lijkt me voor de overgrote meerderheid van gebruikers een lachertje. In de zakelijk omgeving biedt het inderdaad soelaas. Maar ook hier geldt dat het niet altijd de beste zijn die winnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-19T00:00:00.000Z Mark Plekker