Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Achterstand neemt toe

Dit artikel delen:

Het uitblijven van een killer-applicatie maakt de aanleg van breedband in de huidige onrendabele gebieden niet rendabel. Subsidie mag niet worden gebruikt voor de aanleg van netwerken.

Zij is bedoeld voor ondersteuning op technisch, juridisch en organisatorisch gebied, voor voorlichting over de netwerken, als bijdrage in de kosten voor onderzoek en ontwikkeling, en voor de opbouw, het beheer en de overdracht van kennis. Alsof daar het probleem zit. Het probleem zit grotendeels in de kosten van de aanleg. Op deze manier wordt geld weggegooid of weer geïnvesteerd in gebieden waar het sneller terugverdiend wordt. Landelijke gebieden vallen dus weer buiten de boot. Een trieste zaak.
In plaats dat men nu eerst adsl- of kabelinternet stimuleert om zo de aanwezige glasvezel-backbone te benutten, maakt men het probleem alleen maar groter. De huidige achterstand in dun bevolkte gebieden zal hierdoor toenemen.
 

H. Dragstra Zuibroek

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-25T00:00:00.000Z H. Dragstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.