Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Wie drijft het nieuwe werken?

Dit artikel delen:

De week staat er bol van; het nieuwe werken. Veel organisaties denken na over het investeren in dit 'nieuwe werken' maar haken vroegtijdig af. Het bundelen van communicatiemiddelen, zoals voice, videoconference, e-mail en instant messaging, wordt wel gezien als een kwalitatieve en kwantitatieve verbetering, echter valt het laatste, het productiever werken, maar moeilijk te meten.

Dat organisaties misschien niet staan te springen om die communicatie meer open langs digitale kanalen te laten verlopen, is niet zo verwonderlijk. Een medewerker met een mobieltje, een laptop en een Blackberry (smartphone) loopt toch al gauw met een enorme hoeveelheid aan data rond. Echter het bundelen, beheren en integreren van alle communicatiemiddelen, o.a. vast/mobiel integratie, spreekt juist voor een unified communication-oplossing en komt de veiligheid ten goede. Bedrijven die nu al investeren in deze nieuwe mogelijkheden zullen uiteindelijk de vruchten plukken. Een nieuwe generatie werknemers klopt al aan de deur en wensen middels een UC- standaard te communiceren. Binnen dit Computable-forum is daar al veel overgeschreven.

Maar nu gaat een belangrijk criterium meespelen; een brede maatschappelijke discussie over 'mobiele bereikbaarheid' raakt deze discussie direct en biedt kansen voor organisaties en leveranciers om hierop in te spelen. Recent lanceerde onder andere HP en Cisco nog een slim kantoor, wat ook beschikbaar wordt gesteld voor andere organsiaties. Camiel Eurlings speelt met zijn nieuwe plannen direct in op de behoefte van deze organisaties en haar ambulante werknemer en investeert zeven miljard (!) tot 2020 in onze wegen infrastructuur om deze mobiliteit te garanderen. Is dit een breekpunt? Zal nu eindelijk de overheid inzien dat innovatie in het wegennet parallel moet gaan lopen aan onze ict-infrastructuur?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met de gebrekkige infrastructuur, die we nu hebben, zal communicatie met klanten, leveranciers, kennissen via UC nooit een grote vlucht nemen. Voor een intensief gebruikt communicatiekanaal zal betaalbare bandbreedte beschikbaar moeten komen. Daarmee en met de juiste middelen en toepassingen op de desktop of het mobieltje zal die communicatie vanzelf op gang komen. Die zeven miljard moet de grond in en lost zonder extra asfalt het mobiliteitsprobleem op.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-27T11:56:00.000Z Danny Frietman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.