Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Bel me niet

Dit artikel delen:

Computable Expert

ir. Pierre Ottenheim
Consultant, Getronics. Expert van Computable voor het topic Mobility.

Wie heeft er geen hekel aan? Een telemarketingbedrijf dat altijd op het moment dat het niet uitkomt, probeert een dienst of product te slijten.

Bedrijven die aan telemarketing doen zijn verplicht per 1 oktober om de consument te informeren over het bestaan van het bel-me-niet-register en zelfs de consument in het register op te nemen als deze hier om vraagt. De consument kan zich per categorie zoals auto, boeken, muziek, energie, financiële dienstverlening, etc. afmelden. Om de kosten te beperken kunnen de telemarketingbedrijven ook gebruik maken van een integrated voice responce- (IVR-)systeem die de consument automatisch telefonisch uitvraagt voor welke categorieën hij of zij zich wil afmelden.

Als een telemarketingbedrijf zich niet aan de regels houdt, kunnen er zware boetes door de Opta worden opgelegd. De telemarketingbedrijven raken mogelijkheden kwijt om consumenten te kunnen bellen en moeten extra kosten maken voor het inrichten van de IVR en het aanmelden bij het bel-me-niet-register.

Is dit het einde van telemarketing? Stel dat iedereen zich massaal afmeldt? Het is een grote industrie geworden waarin veel mensen werkzaam zijn en de belangen zijn groot. Ik denk niet dat het zo'n vaart zal lopen. De telemarketingbedrijven zullen creatief genoeg zijn om ons te verleiden om toch gebeld te worden of misschien ons zelf te laten bellen. Hoe de toekomst eruit komt te zien weten we niet precies, maar bij mij zal het 's avonds om 19.00 uur lekker rustig zijn.

Pierre Ottenheim
Consultant IPT
Dimension Data

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een beetje mosterd na de maaltijd maatregel omdat de ongewenste telefoontjes van telemarketing bedrijven vaak al technisch eenvoudig zijn tegen te houden. Simpelweg de dienst anonieme bellers blokkeren bij je provider.

Niet genoemd en net zo storend zijn de mails van allerlei bedrijven met ongevraagde informatie. Deze komen ivm met dezelfde telecomwet nu met de vraag of ze deze 'zakelijke spam' mogen continueren. Maar ook dit is net zo makkelijk met een eenvoudige technische maatregel te ondervangen. Want uiteindelijk is mondiale wetgeving hierover echt nog een utopie.

Ik zie hier een opbloeiende markt voor telecomdevices die een INCOMING CALL FIREWALL hebben geintegreerd :-)

Hoe werkt het?
1. Vanuit het centraal, landelijk Bel-me-Niet register (bijv bijgehouden door de OPTA) kan dan dagelijks een blacklist met call-center telefoonnummers gedownload worden naar je mobieltje, telefoon, huiscentrale of PABX (bedrijfscentrale) of VOIP-server.

2. Deze blacklist word automatisch toegevoegd aan de "blocklist van incomming telefoonnummers".

3. Tuurlijk is er ook nog de handmatige mogelijkheid om zelf telefoonnummers toe te voegen aan je incomming call blocklist" van je telecom device.

Zo kan ict technologie gebruik worden om deze "tele-marketeers" en hun telefoonverkeer vanzelf - automatisch - de nek om draaien.

Wie gaat dit opzetten?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-01T09:36:00.000Z Pierre Ottenheim