Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

IT-uitgave Verkeer en Waterstaat verliespost

Dit artikel delen:

De legendarische GBA-software van de gemeenten is kinderspel bij de IT-investeringen van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, en dat was toch een notoire verliespost.

In Verkeer & Waterstaat kiest voor Ingres van ir Maurice van Uden (29 november 1996) berekent Herman ten Brinke, hoofd van de afdeling Informatie & Organisatie van V&W, dat zijn 'bedrijf' voor een half miljard gulden aan software voor Windows nodig heeft bij een IT-investering van twee miljard gulden, opgebracht door de belastingbetaler. Je kunt er zowat een TGV voor laten rijden! Ik weet niet wat ze bij V&W doen, maar de legendarische GBA-software van de gemeenten is er kinderspel bij, en dat was toch een notoire verliespost. Voor de circa 20.000 medewerkers/werkplekken zou dit betekenen: 25.000 gulden aan software en een ton aan totale IT-kosten per medewerker/werkplek. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat de onderhandelingen met Microsoft moeilijk verlopen: voor dat geld kun je alle software van Microsoft op ieders bureau plaatsen, zonder korting, met de PC erbij en nog veel meer. V&W geeft waarschijnlijk meer aan IT uit dan alle universiteiten in Nederland bij elkaar. Dit ministerie kan beter Ten Brinke met pensioen sturen, dan bespaart het honderden miljoenen guldens. Het is werkelijke een gotspe als Ten Brinke tot besluit nog stelt: "Het ministerie van V&W moet een voorbeeldfunctie vervullen voor Nederland ...", en hij daarnaast denkt nog wel drie jaar met de oude software te kunnen werken. Het zou geen kwaad kunnen als hij zijn platina toren eens verliet en bijvoorbeeld Computable ging lezen.
 Frits E. van Krevelen, Amsterdam

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-20T00:00:00.000Z Frits E. van Krevelen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.