Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Nederland en de cyberpolder

Dit artikel delen:

Voor het eerst sinds jaren buigt de Tweede Kamer zich deze week over informatietechnologie. Lange tijd was dit onderwerp in de politiek een ondergeschoven kindje. Simpelweg omdat het niet leefde onder politici.

De opmars van Internet heeft veel politici wakker geschud. Zij realiseren zich dat dit nieuwe medium belangrijke gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Iedereen in Den Haag is er inmiddels van doordrongen dat dit nieuwe communicatiemiddel de relatie tussen burgers en hun vertegenwoordigers kan verbeteren.
Hoewel niet revolutionair is de introductie van de site http://www.overheid.nl een stap in de goede richting. Een andere indicatie is de site van VVD Kamerlid Ossama Cherribi, die zichzelf tot cyberpoliticus heeft uitgeroepen.
Eerdere initiatieven om Nederland middels een adviescommissie de digitale snelweg op de sturen, zijn tot dusver op niets uitgelopen. Immers, wie kan zich de activiteiten van praatgroepen over de digitale infrastructuur en digitale diensten van de heer Scherpenhuizen Rom nog herinneren?
Het is te hopen dat regering en parlement er deze week in slagen lijn te brengen in wijze waarop Nederland een rol van betekenis wil gaan spelen in de Nieuwe Economie. Papier alleen is niet voldoende. Er zal geïnvesteerd moeten worden in het onderwijs en in onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie. Zo niet, dan kunnen we het woord Brainport maar beter niet aanmelden voor de nieuwste editie van de Dikke Van Dale.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-17T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.