Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Redactioneel commentaar

Geld genoeg

Dit artikel delen:

De technologiefondsen hebben op de beurs de eerste helft van 2000 zwaar weer gehad. Op de hoeveelheid geld die beschikbaar is voor startende high-tech ondernemers had dit evenwel geen enkele impact. Deze week maakte minister Jorritsma bekend 100 miljoen uit te trekken voor start ups. Ook KPN en uitgeverij VNU storten zich op beginnende bedrijfjes. In een opmerkelijke deal maakten zij bekend 30 miljoen dollar te willen steken in startende ondernemers op het snijvlak van telecommunicatie, informatie en amusement.

De twee initiatieven - het is slechts een greep uit het aanbod - maken duidelijk dat er geld genoeg is voor ondernemers die de eerste stapjes wagen in de nieuwe economie. Van de mineur die de shake-out onder dotcom-bedrijven dit voorjaar in de Verenigde Staten begeleiden, is in Europa geen sprake.
Noch de minister, noch KPN en VNU zijn van plan om voor Sinterklaas te spelen. Het feit dat zij geld beschikbaar stellen, geeft aan dat ze hoge verwachtingen hebben van het rendement van deze fondsen. Het lijkt erop dat het optimisme over de kracht van de nieuwe economie in de tweede helft van dit jaar weer helemaal terug is. Geld is er; nu de plannen nog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.