Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

C2 certificeren NT 3.5 alleen stand-alone

Dit artikel delen:

'Het C2 certificeren van Windows NT Server 3.5 geldt alleen als het gebruikt wordt als stand-alone werkstation, zonder netwerk dus.' Het moet maar eens afgelopen zijn met dat ongenuanceerd geschrijf over andermans producten, fulmineert Rob de Groot.

In het artikel 'Netwerkbeveiliging is mensenwerk' (Computable, 28 augustus) van Alain Meeus, product manager NT Server Microsoft Benelux, wordt gesteld dat Novell geen producten op de markt heeft gebracht die een volledige Itsec-evaluatie hebben ondergaan. Momenteel wordt Novell Trusted Netware 4.11 geëvalueerd om het E2/F-C2-predicaat te ontvangen. Het product wordt echter getest in de Itsec-categorie 'Networking' en niet zoals Windows NT in de categorie 'Operating Systems'.
Meeus gaat in zijn artikel aan een aantal zaken voorbij. Netware 4.11 is op 7 oktober 1997 in de categorie 'Network components' C2 gecertificeerd. Microsoft Windows NT Server 3.5 is op 31 juli 1995 in de categorie 'Operating Systems' C2 gecertificeerd. Windows NT Server 3.5 wordt niet beschouwd als Network Operating System. Het C2 certificeren van Windows NT Server 3.5 geldt alleen als het gebruikt wordt als stand-alone werkstation, zonder netwerk dus. Zodra er één netwerkkaart in de Windows NT 3.5 Server wordt geïnstalleerd geldt de C2 certificering niet meer. Voor Netware 4.11 geldt de C2 certificering van Server, via het netwerk tot en met het werkstation, voor het hele netwerk.

Duidelijkheid

Voor alle duidelijkheid een aantal 'links' waaruit het bovenstaande blijkt:
Deze lijst van producten laat zien dat Windows NT Server niet beschouwd wordt als een 'Network Operating system': http://www.radium.ncsc.mil/tpep/epl/epl-by-class.html
 
In de derde paragraaf van de Windows NT 3.5 Server certificering staat dat de evaluatie alleen geldig is, als Windows NT 3.5 Server als een stand-alone werkstation functioneert: http://www.radium.ncsc.mil/tpep/epl/entries/CSC-EPL-95-003.html
 
De Netware 4.11 certificering als 'Network Operating System': http://www.radium.ncsc.mil/tpep/epl/entries/CSC-EPL-97-002.html
 
Het moet een keer afgelopen zijn met de onvolkomenheden in Microsoft-producten te camoufleren door onwaarheden of onvolledigheden te publiceren over producten van andere leveranciers. In software zitten altijd fouten. Laat Microsoft zorgen dat deze zo snel mogelijk op een degelijke manier worden opgelost. Daar wordt iedereen in de IT-branche beter van.
 
Rob de Groot,
Network Consultant
Multi Design
Zoetermeer

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-11T00:00:00.000Z Rob de Groot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.