Microsoft-technici overnachtten in datacenters

Werknemers van Microsoft sliepen tijdens de lockdown-fase van de Covid-19 pandemie in datacenters. Uit vrees niet meer van en naar hun werk te kunnen reizen, besloten ze in die periode ‘tussen de servers’ door te brengen.

Kristen Roby Dimlow, topman bij Microsoft, verklaarde dat tegenover de zakelijke nieuwszender CNBC. Microsoft liet het grootste deel van zijn personeel thuis werken, maar sommige functies waren daarvan uitgezonderd. De datacenters, waar servers voor online-diensten als Microsoft Teams staan en de publieke-cloudinfrastructuur, moesten koste wat het kost in de lucht blijven.

Volgens CNBC zijn datacenters geen ideale plekken om te slapen. Het kan er fris zijn vanwege de koelsystemen die voorkomen dat servers oververhit raken. Op andere plekken kan het juist behoorlijk warm worden.

Overigens is Microsoft afgelopen maart begonnen de hoofdvestigingen in Redmond weer te openen. Veel kenniswerkers kunnen dan nog niet gedeeltelijk vanuit huis blijven werken. Het hybride werken die af en toe de aanwezigheid op kantoor vereist, is sterk in opmars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T10:10:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.