Falende it verhoogt koffieconsumptie

Koffiemachine

Een derde van de Nederlandse werknemers (36 procent) haalt koffie wanneer it-applicaties problemen vertonen. ‘Koffie halen’ komt als populairste actie uit de bus, na eigen pogingen om het probleem op te lossen. Meer dan de helft (53 procent) gaat namelijk eerst zelf proberen de it opnieuw aan de gang te krijgen, door het opnieuw opstarten van de computer of het draaien van updates.

Dit blijkt uit onderzoek van performancespecialist Ymor onder duizend Nederlanders. In de top vijf acties van Nederlanders bij haperende it, staat op nummer drie ‘klagen bij de it-afdeling’ (26 procent). Ook ‘kletsen met collega’s’ is een veel gekozen optie (24 procent) en 15 procent gaat zuchten, steunen en hopen dat het van korte duur is.

Ergernissen: downtime, slechte bereikbaarheid it-supportafdeling

De respondenten zijn ook gevraagd naar hun grootste ergernissen als het gaat om niet goed werkende it. De twee grootste ergernissen zijn de verloren tijd door traagheid en downtime (49 procent) en dat het lang duurt voordat problemen zijn opgelost (33 procent). De derde ergernis is een slechte ondersteuning en bereikbaarheid van de it-supportafdeling (25 procent). Met 17 procent vormen zuchtende en steunende collega’s ook een flinke irritatiefactor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-03T09:16:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.