Stralingsarme appartementen komen naar Nederland

Wonen zonder straling wordt realiteit

wi-fi

In Noord-Holland wordt naar verluidt het eerste stralingsarme appartementengebouw van Europa gebouwd. Zestien appartementen, ieder voorzien van een kooi van Faraday, zullen bij voldoende belangstelling worden gerealiseerd in Noord-Holland. Door het toepassen van 24 volt gelijkstroom, afgeschermde deuren en ramen en de kooi van Faraday wordt de elektromagnetische straling buiten de deur gehouden. Hierdoor zal het woongenot voor mensen met de grootste klachten sterk verbeteren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij VVE Support uit Haarlem.

Initiatiefnemer Rob Mesman: ‘Ongeveer 3 procent (vijfhonderdduizend mensen) van de bevolking heeft in meer of mindere mate gezondheidsklachten die worden veroorzaakt door de straling van onder andere mobiele netwerken, wifisignalen of stroomdraden. Met de uitrol van het 5G-netwerk in Nederland zal dat mogelijk meer worden. In Italië en Zweden is gevoeligheid voor elektromagnetische straling en velden erkend als gezondheidsaandoening. In Nederland strijden twee stichtingen voor die erkenning. Dit zijn Stichting Elektrohypersensitiviteit en CPLD, een stichting die zich behalve op mensen met zonneallergie ook focust op mensen met een gevoeligheid voor elektromagnetische velden.'

Stralingsvrij by design

Bestaande woningen kunnen worden aangepast en stralingsvrij gemaakt, maar dit is volgens Mesman kostbaar en intensief. Door bij de bouw de oplossingen direct toe te passen is de uitwerking efficiënt en optimaal. De ramen worden voorzien van een beschermlaag, die bij iets minder lichtdoorlating ervoor zorgt dat de straling niet via deze weg het huis in kan komen.

Bij het achtkantige appartementengebouw komt een werkruimte waar wel 220 volt wordt toepast om bijvoorbeeld het gebruik van wasmachines en drogers mogelijk te maken. De appartementen hebben een vloeroppervlak van 97 vierkante meter. Een gezamenlijke en afgesloten binnentuin vormt het hart van het Octagoon.

De exacte bouwkosten zijn nog niet bekend, de verwachting is dat de appartementen voor 350.000 tot 400.000 euro op de markt komen. De bouw zal starten als er tien à twaalf appartementen zijn verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet vergeten om ook nog even Radon en Thoron mee te nemen, als je nou toch bezig bent ;-).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-18T08:29:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.