Laatste dagen voor expo Hacking Habitat

'Nemesis Machine – From Metropolis to Ecumenopolis' van Stanza op expo Hacking Habitat (foto: Rik Sanders)

De kunstexpositie Hacking Habitat is nog tot en met 5 juni 2016 te zien in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht. Het betreft een internationale tentoonstelling over de grenzen van kunst, technologie en sociale verandering. Kunstenaars laten zich inspireren door de vraag of mensen zich kunnen bevrijden van technologische ontwikkelingen en hun leefomgeving - hun habitat - kunnen heroveren ('hacken').

Meer dan tachtig internationaal bekende kunstenaars en ontwerpers tonen nieuw en bekend werk in de voormalige gevangenis aan het Utrechtse Wolvenplein. Met onder meer Joseph Beuys, William Kentridge en Susan Hiller en jonge kunstenaars als Melanie Bonajo, Felix Burger, Samson Kambalu en James Bridle. Ook 'Nemesis Machine – From Metropolis to Ecumenopolis' van Stanza is er te zien. Gebaseerd op de complete dataflow van het 'smart city'-project in Londen heeft hij een maquette van een metropool gemaakt.

Globalisering en tegenmacht

Volgens de organisatoren vervlecht 'Hacking Habitat' twee verhaallijnen: die van de globaal toenemende technocratie en die van de tegenmacht die zich organiseert. Het verhaal op de expositie gaat niet over goed of over kwaad, maar stelt de vraag hoe er een balans gevonden kan worden tussen technologie en menselijkheid.

Daartoe verzamelt de organisatie reacties van mensen onder het motto: hoe kunnen we in de toekomst het leven leefbaar houden? Kunstwerken die in opdracht zijn gemaakt, worden ontwikkeld volgens het principe ‘disconnect to reconnect’: hoe wordt de relatie tussen mens en machine hersteld.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-03T09:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.