Routekaart voorkomt ‘Noord/Zuidje’ gemeenten

Dit artikel delen:
Apocalypse

Ict-projecten en de overheid vormen zelden een goed huwelijk. Maar, door afspraken goed vast te leggen en een strikte projectaanpak kan het toch een succes worden. Adviesbureau Native Consulting presenteerde onlangs een routekaart die gemeenten moet helpen bij ict-transities na gemeentelijke herindelingen.

Het als metrokaart weergegeven plan riep bij een aantal redacteuren meteen associaties op met de Amsterdamse Noord/Zuidlijn. Dat heeft er alles mee te maken dat de ‘Routekaart voor harmonisatie van I&A (Informatisering en Automatisering) bij herindeling of ambtelijke fusie, zoals het document officieel heet, is weergegeven in een metrokaart.

25 gemeenten minder

Het schema komt als geroepen. In 2019 telt Nederland namelijk 25 gemeenten minder. Door herindelingen zal het aantal gemeenten dalen van 380 naar 355. Het wordt waarschijnlijk een hele kluif om de ict-transities achter die herindelingen in goede banen te leiden.

Betrokkenen doen er goed aan om deze routekaart goed te bestuderen. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat er bij het samengaan van de Noord-Hollandse gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer miljoenen aan overheidsgeld verspild worden.

‘Noord/Zuidje’

Hopelijk loodsen de betreffende gemeenten met behulp van deze routekaart de ict-transities naar het juiste eindpunt en wordt een ‘Noord/Zuidje’ vermeden. Een ‘Noord/Zuidje’ schijnt een nieuw Amsterdams begrip te zijn voor een gigantische strop waarbij miljoenen over de balk gaan. Het is tijdens het slepende Noord/Zuidlijn-project onder meer in zwang geraakt onder marktkooplui op de Amsterdamse Albert Cuyp-markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-24T13:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.