3D Online Truck Configurator stelt elke truck samen

DAF Trucks laat klant zelf online truck bouwen

3D Truck Configurator - DAF Trucks Nederland

DAF Trucks loopt voorop met het online samenstellen van de ideale truck. De DAF Truck Configurator laat alle beschikbare truckvarianten en opties zien, dus ‘what you see is what you get’. Dit is naar eigen zeggen een unicum in de truckindustrie, waarbinnen de exacte opstelling van chassiscomponenten haast onbeperkt kan variëren. Dit project is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Genomineerden in deze categorie kregen van de onafhankelijke jury van de Computable Awards 2018 de opdracht mee om een video over hun transformatie te maken. In deze video wordt duidelijk het project ‘3D Online Truck Configurator’ uitgelegd. Software waarmee klanten auto’s of trucks samenstellen, baseert zich doorgaans op bestaande afbeeldingen met beperkte flexibiliteit. DAF pakt dat anders aan. De gegevens die de DAF Truck Configurator gebruikt, worden online opgehaald uit de actuele cad-bronbestanden. Daarmee kan werkelijk elk mogelijke truck digitaal worden samengesteld in 3D en vervolgens worden getoond alsof deze gefotografeerd is.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft de genomineerden in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar ook gevraagd in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie de winnaar gaan bepalen. Deze winnaar wordt op 30 oktober 2018 bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018. Bekijk daarom ook de volgende video:

Computable Awards 2018: 3D Online Truck Configurator (DAF Trucks)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-05T10:36:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.