Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Exact kiest Carerix voor frontoffice

Dit artikel delen:
Exact personeelsintermediair kiest Carerix voor professionalisering frontofficeprocessen

Carerix, leverancier van recruitment- en detacheringssystemen, heeft bij Exact personeelsintermediair het Carerix-platform geïmplementeerd ter ondersteuning van de frontofficeprocessen. De belangrijkste winstpunten tot nu toe voor de organisatie zijn een flinke efficiencyverbetering en inzichtelijkheid in de processen op recruitmentgebied. Ook de medewerkers van Exact hebben de oplossing van Carerix positief en enthousiast ontvangen.

Exact personeelsintermediair viert volgend jaar zijn vijftig-jarig bestaan en heeft kantoren in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Het bedrijf is gespecialiseerd in vaste en tijdelijke vacatures op mbo-, hbo- en wo-niveau en het voeren van werkgeverschap voor opdrachtgevers in de Randstad. Sinds 2005 werkte Exact met andere specifieke uitzendsoftware. 'Dat was op dat moment top of the bill', aldus Marjolein Stok, operationeel directeur bij Exact. 'Maar de laatste tijd werd het gemis van bepaalde functionaliteiten steeds groter. Bovendien lieten ontwikkelingen en innovaties langer op zich wachten dan werd toegezegd.' In april van dit jaar hakte Exact de knoop door en besloot om het recruitmentgedeelte los te koppelen van het backofficesysteem en te professionaliseren met de oplossingen van een andere leverancier.

'We hebben tijdens het selectietraject meerdere partijen bekeken en de keuze is uiteindelijk gevallen op Carerix. We hadden een flinke ‘must have-lijst’ die met de Carerix-software grotendeels kon worden afgevinkt. Bovendien pasten ze, zowel qua organisatie als hoe ze naar de business kijken, het beste bij ons.'

Verbeteringen

Belangrijke verbeteringen in de frontoffice zijn onder meer de integratie van e-mail binnen de recruitmentsoftware. Voorheen was dit gescheiden en hadden medewerkers allemaal aparte mapjes Nu is dit geïntegreerd binnen één systeem. Ook het handmatig invoeren van een kandidaat is verleden tijd. Met één druk op de knop zitten de gegevens in het systeem; een enorme efficiencyslag. Ander groot pluspunt is volgens Stok dat de fases van het matchingsproces heel duidelijk en inzichtelijk zijn. 'We kunnen nu precies zien in welke fase we zitten met een vacature. Hoeveel kandidaten zijn er al voorgesteld, hoeveel gaan er op gesprek? Dit geeft duidelijk inzicht in waar je staat met een bepaalde vacature. Verder beschikt de oplossing over een goede search engine. Je kunt meerdere filters over elkaar heen leggen en het systeem zoekt ook in documenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-16T10:40:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.