Grote prijs voor beste IT-project in Nederland

AMSTERDAM - Dit jaar organiseert Computable de Sun Computable IT Award 1996. Doel van deze wedstrijd is de beste IT-projecten in Nederland over het voetlicht te brengen. Hardware-leverancier Sun Microsystems participeert in het project. De beoordeling van de projecten is in handen van een onafhankelijke vakjury.

De wedstrijd is uitgebreider dan de IT-Award of Excellence, zoals deze in de afgelopen jaren door Computable werd georganiseerd. In de vernieuwde opzet vindt eerst een branche-competitie plaats, waarbij binnen elke branche om de nominatie van het beste IT-project wordt gestreden. Nederland is hierbij opgesplitst in tien bedrijfstakken. De winnaars van de branche-wedstrijd gaan door naar de finale. Uit de beste tien projecten wordt uiteindelijk het winnende project geselecteerd. De beoordeling is in handen van een onafhankelijke jury, één per marktsegment.
"Iedereen heeft in Nederland de mond vol over het strategisch belang van informatietechnologie voor de bedrijfsvoering. Het idee achter deze wedstrijd is deze pretentie zichtbaar te maken door op zoek te gaan naar toonaangevende projecten. We proberen projecten in de wedstrijd te betrekken die duidelijk laten zien hoe automatisering zich dienstbaar maakt aan het verbeteren van de organisatiedoelstellingen. Opvallend daarbij is dat mislukte projecten hun weg naar de media makkelijker vinden dan succesvolle toepassingen. De Sun Computable IT Award wil de rollen eens omdraaien," zegt Mark Plekker, hoofdredacteur a.i. van Computable. "De wedstrijd wordt door Computable op de voet gevolgd."

Toezicht vakjury

Elke branche heeft zijn specifieke eigenaardigheden die van belang zijn bij het opzetten van automatiseringsprojecten. De Sun Computable IT Award '96 wil hiermee rekening houden door eerst een aparte branche-competitie te organiseren.
De competitie wordt georganiseerd in samenwerking met hardware-leverancier Sun Microsystems. Roland van der Hoek, directeur marketing bij Sun, over de redenen hiervoor: "Wij willen in Nederland een prestigieuze wedstrijd voor toepassingen van informatietechnologie neerzetten. Met de inhoud en de beoordeling bemoeien wij ons absoluut niet. Dat is in handen van de vakjury's. Sun heeft daar niets mee te maken. Je kan het vergelijken met een bedrijf dat golf-toernooien sponsort. Zij hebben ook geen invloed op de wijze waarop het balletje wordt geslagen," aldus Van der Hoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-02T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.