Mijndomein.nl wapent zich met Quanza Engineering

Dit artikel delen:

Met het uitdijen van de cloud nemen de aanvallen van DDoS -hackers alleen maar toe. Vooral providers van clouddiensten liggen daarbij onder vuur. Mijndomein.nl, aanbieder van laagdrempelige domeinhosting, ziet de rol ´sitting duck´ niet zitten en kiest voor een goede bescherming tegen het DDoS-gevaar. DDoS-aanvallen worden voortaan moeiteloos afgeslagen met een ´toverdoos´ die Quanza Engineering beheert en heeft geïnstalleerd.

Domein- en webhost Mijndomein.nl behoort tot een van de grootste domeinaanbieders in Nederland, met bijna zeshonderdduizend domeinnamen voor ruim 176.000 klanten. Mijndomein.nl wil de goedkoopste én de allerbeste domein- en webhost van Nederland zijn. Dat betekent óók concurreren op veiligheid en betrouwbaarheid. Websites en domeinnamen mogen dan niet doelwit worden van een DDoS-aanval.

Uit onderzoek van Gartner in 2012 blijkt dat DDoS-aanvallen in de top drie staan van bedreigingen van de internetveiligheid. Het aantal en de geavanceerdheid van de aanvallen neemt drastisch toe constateert het onderzoeksbureau, vooral de aanvallen die veel bandbreedte nemen. Uit ander recent onderzoek blijkt dat een gemiddelde aanval op een webserver 32 uur voortduurt. In 43 procent van de gevallen leidt een DDoS-aanval tot het geheel of gedeeltelijk uitvallen van een datacenter.

Mijndomein.nl wilde dat zijn twee serverparken voorbereid zijn op dergelijke aanvallen. Henri de Jong, eigenaar van Mijndomein.nl, zegt: ´Wij wilden een waterdichte oplossing voor dit groeiende risico, om onze klanten continuïteit te kunnen garanderen. Quanza Engineering is dan de specialist en we beschermen Mijndomein.nl nu optimaal tegen DDoS-aanvallen.´

Quanza Engineering analyseerde de veiligheid van het netwerk van Mijndomein.nl en bouwde een proefopstelling voor prestatiemetingen tijdens het succesvol afslaan van DDoS-aanvallen. Quanza´s Adam van de Putte adviseerde vervolgens een oplossing gebaseerd op een RioRey-appliance. Van de Putte: ´Aan de hand van gepatenteerde algoritmen herkennen RioRey-appliances de patronen van een DDoS-aanval, zodat deze binnen dertig tot negentig seconden al kunnen beginnen met hun beschermende werk. De RioRey begint dan met het blokkeren van DDoS-verkeer en laat betrouwbaar verkeer gewoon door.’

Voor Mijndomein.nl was het ook belangrijk dat Quanza de oplossing beheert en monitort. Quanza zorgt dat de appliance altijd voorzien is van de laatste software, houdt een extra oogje in het zeil wanneer de omgeving van Mijndomein.nl onder vuur ligt en komt in actie wanneer dat nodig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als Quanza Engineering gespecialiseerd in netwerkbeveiliging, waarom draait hun eigen site dan nog op Joomla 1.5? Als er een CMS is wat veel misbruikt wordt, dan is het wel Joomla 1.5.

@Mario, Quanza lijkt me een netwerkoplossing, geen CMS. Het zou nogal onwerkbaar zijn als Qanza een dergelijke CMS beperking oplegt, per slot host mijndomein voor klanten met hun eigen site oplossing, en nogal vreemd als je uberhaubt als gewone gebruiker iets merkt van deze beveiliging. Je verwart wellicht vatbaarheid voor site-hackers en vatbaarheid voor service aanvallen als DDoS.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-05T10:15:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.