Nieuwe service-omgeving voor Stedin

Dit artikel delen:

Netbeheerder Stedin heeft Accenture gekozen als partner voor ontwikkeling van haar nieuwe SAP-omgeving. Deze service-omgeving ondersteunt alle klant- en marktprocessen voor de particuliere en zakelijke markt. De netwerkbeheerder wil deze klantgerelateerde kernprocessen optimaal inrichten om het serviceniveau te verbeteren. Daarnaast stelt de nieuwe omgeving Stedin in staat om klanten te laten profiteren van nieuwe ontwikkelingen in de energiemarkt. Accenture ontwikkelt de SAP-omgeving en voert ook de migratie uit.

De klantprocessen van Stedin werden tot op heden nog ondersteund door Eneco. Als zelfstandige netwerkbeheerder wil Stedin de regie over deze kernprocessen echter zelf voeren. Op die manier kan de organisatie het serviceniveau aan klanten beter beheersen en verbeteren. Bovendien biedt een eigen service-omgeving de mogelijkheid om sneller in te spelen op ontwikkelingen in de energiemarkt. Door de klantprocessen flexibel in te richten, kan Stedin klanten bijvoorbeeld innovatieve diensten op het gebied van duurzame energie leveren. Tot slot biedt de keuze voor de oplossingen van SAP ruime mogelijkheden voor intensievere samenwerking met andere netwerkbedrijven die deze keuze al eerder maakten.

Cio Willem-Jan Zwart van Stedin: 'De ervaring van Accenture in de energiemarkt en kennis van de technische processen was doorslaggevend bij onze keuze. Hun team heeft bij eerdere projecten aangetoond dat ze de complexiteit van de klantprocessen in onze sector goed kunnen vertalen naar een goed werkend systeem. Bovendien is voor ons heel belangrijk dat deze SAP omgeving goed aansluit op het ict-landschap van andere netbeheerders.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-08T09:48:00.000Z Martijn Vet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.