Alcatel-Lucent levert Universiteit Utrecht netwerk

Dit artikel delen:
student vrouw leren laptop computer

De Universiteit Utrecht moet net als andere topuniversiteiten zorgen voor een hoogwaardige ict-infrastructuur voor studenten en onderzoekers. Een up-to-date datanetwerk is daarbij een belangrijke voorwaarde. Naast het bedrade netwerk speelt het draadloze netwerk een grote rol in de dienstverlening, zowel op het gebied van onderzoek als in het onderwijs.

Corporate Information Security Officer René Ritzen van Universiteit Utrecht: 'Een paar jaar geleden heeft de universiteit Alcatel-Lucent Enterprise als partner gekozen voor de installatie van het draadloze netwerk. Op dat moment waren zij een van de weinige leveranciers die aan onze eisen en wensen kon voldoen: een modern, eenvoudig beheersbaar en flexibel draadloos netwerk, dat snel uitgebreid kon worden. De Universiteit Utrecht heeft nu een draadloos netwerk met meer dan 1.200 access points operationeel waar dagelijks duizenden studenten en medewerkers gebruik van maken.'

Met de oplossing kunnen mobiele devices, zoals tablets, smartphones, laptops en e-readers, in elk gebouw van de universiteit gebruikmaken van de draadloze netwerkfaciliteiten. Naast de gebruikelijke kantoortoepassingen wordt het netwerk in toenemende mate ingezet voor specifieke onderwijs- en onderzoekstoepassingen, waaronder mobiele meet- en diagnose-apparatuur, e-assessment en mobiele apps. Bring Your Own Device voegt een nieuwe dimensie toe. Studenten en medewerkers nemen nu vaak al twee of meer mobiele apparaten mee en verwachten daarmee op het draadloze netwerk te kunnen. In een collegezaal waar een paar honderd studenten bij elkaar zitten, stelt dat hoge eisen aan de capaciteit van het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Universiteit Utrecht

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-10T09:57:00.000Z Martijn Vet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.