Fais van V&W bij EDS ondergebracht

Dit artikel delen:

LEIDSCHENDAM - Het ministerie van Verkeer en Waterstaat besteedt het beheer en onderhoud van het financiële en administratieve informatie-systeem (Fais) uit aan EDS. Voor de uitvoering van deze opdracht werkt het snel groeiende EDS nauw samen met Ordina.Dit laatste bedrijf heeft de afgelopen jaren bijgedragen tot de ontwikkeling en het onderhoud van Fais. EDS was al sinds begin 1995 betrokken bij het technisch beheer van het systeem. Het is de bedoeling de technische know-how van EDS te bundelen met de inhoudelijke kennis van Ordina.

Het volledig functioneel en technisch beheer wordt nu uitbesteed. Hierdoor denkt het ministerie zich beter te kunnen concentreren op zijn kernactiviteiten. Het Fais-systeem ondersteunt het ministerie bij de begrotingsvoorbereiding, budgetbewaking en financiële rapportage; het vormt een essentiële pijler onder de bedrijfsvoering van het ministerie. De financiële gegevens van Fais zijn een belangrijk sturingsmiddel bij de uitvoering van taken van het ministerie.

Langlopende contracten

EDS dat inmiddels zeven vestigingen in Nederland heeft, doet veel zaken met de overheid. Met het ministerie van Verkeer en Waterstaat bestaan langlopende contracten. Ook Rijkswaterstaat is een grote klant van EDS. Deze van oorsprong Amerikaanse onderneming probeert ook de Roccade Informatie Groep van de overheid te kopen. Maar KPN en de eveneens Amerikaanse CSC dingen ook mee, terwijl Getronics de beste papieren heeft. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.