Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Antonius Ziekenhuis implementeert CS-EZIS.Net

Dit artikel delen:

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft gekozen voor het volledig geïntegreerde ZIS/EPD van Chipsoft: CS-EZIS.Net. Hiermee kiest het ziekenhuis voor een procesbegeleidend systeem, inclusief beslisondersteuning, waarin dossiervoering een ziekenhuisbrede rol speelt.

Met de implementatie van het CS-EZIS.Net wordt het huidige ZIS/EPD van het Antonius Ziekenhuis vervangen. Ook de PAAZ-afdeling zal door Chipsoft worden geautomatiseerd. ‘Gelet op de gewenste mogelijkheden van een elektronisch dossier, bewezen toepassingen in de praktijk, de samenhang tussen systemen en mogelijke ontwikkelingen in de toekomst, kwam Chipsoft er goed of als beste uit’, aldus Werner Zuurbier, Hoofd afdeling Informatiemanagement van het Antonius Ziekenhuis.

Het ziekenhuis krijgt onder meer de beschikking over een basisdossier, waarmee de voorwaarden worden gecreëerd voor ziekenhuisbrede dossiervoering van specialismen en aandoeningen. Ook neemt het Antonius Ziekenhuis het Patiënt Data Management Systeem in gebruik op en rondom de operatie kamers (OK), en zullen alle medicatiegerelateerde handelingen (voorschrijven, uitzetten, toedienen) door het CS-EZIS.Net ondersteund worden. Dit laatste geldt ook voor de twee verpleeghuizen die aan het ziekenhuis zijn verbonden. Om ervoor te zorgen dat zorgverleners en bepaalde patiënten ook buiten de ziekenhuismuren toegang krijgen tot (delen van) het CS-EZIS.Net, neemt het Antonius Ziekenhuis de webapplicatie CS-Zorgportaal in gebruik.

Moderne, servicegerichte en veilige zorg
‘De ondertekening van het contract met Chipsoft biedt de Antonius Zorggroep de kans haar ambities voor het ziekenhuis verder in te vullen’, zegt Zuurbier. ‘De verdergaande digitalisering in ziekenhuizen en innovaties zoals e-Health vragen een platform dat dit ondersteunt. Vernieuwing zit bijvoorbeeld in het nog beter ondersteunen van de elektronische dossiervoering door de arts, het opwaarderen van het radiologie informatie systeem, geautomatiseerde registratie van vitale patiëntgegevens op de OK en het elektronisch voorschrijven en toedienen van medicatie. Innovaties in een tweede fase zijn het invoeren van het elektronisch verpleegkundig dossier en het optimaal benutten van internet in het contact met de patiënt en andere zorgpartners via het webportaal van Chipsoft. Deze vernieuwingen staan in het teken van onze ambities moderne, servicegerichte en veilige zorg te blijven bieden.’

Best practice
De implementatie van het CS-EZIS.Net wordt uitgevoerd volgens de best practice-aanpak van Chipsoft, waarbij ervaringen uit eerdere implementaties de basis vormen voor een 'ideale' inrichting. Ook de content voor het Eepd- ofwel de inhoud van de diverse werkomgevingen - wordt bij aanvang van het project door Chipsoft geleverd. Gedurende de implementatieperiode zal de best practice-inrichting van het CS-EZIS.Net worden gemodelleerd naar de werkprocessen en registratiewensen van het Antonius Ziekenhuis.

Sterke regiofunctie
Het Antonius Ziekenhuis richt zich met haar zorg op de inwoners van Zuidwest Friesland, de Noordoostpolder, Urk en de waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Het ziekenhuis is qua omvang het tweede ziekenhuis van Friesland en heeft een sterke regiofunctie. Naast een inhoudelijk medisch sterke profilering en aandacht voor gastvrijheid, geeft het ziekenhuis vorm aan ondernemerschap binnen de zorg. Het Antonius Ziekenhuis vernieuwt en verbetert constant; er worden nieuwe zorgvormen ontwikkeld die aansluiten bij de behoeften van patiënten. Het ziekenhuis werkt daarbij nauw samen met de thuiszorg, de huisartsen en verpleeg- en verzorgingshuizen. Op die manier zorgt het Antonius Ziekenhuis ervoor dat de zorg goed op elkaar aansluit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Semi offtopic: Het plaatje bij het artikel is niet van het Antonius ziekenhuis in Sneek, maar van het St. Antonius ziekenhuis (Nieuwegein?).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-04T08:36:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.