Natstar uitverkozen door Moret Ernst & Young

Franse ontwikkelomgeving in juli klaar voor Internet

Voor het inrichten van zijn 'softwarefabriek' heeft de Nederlandse consultancy-organisatie Moret Ernst & Young de ontwikkelomgeving Natstar van Nat Systems verkozen boven Oracle en Texas Instruments. De advies-organisatie uit Utrecht gaat in zijn softwarefabriek door middel van 'rapid application development' maatwerksoftware vervaardigen. Object-oriëntatie was het cruciale selectiecriterium.

Natstar biedt goede ondersteuning bij hergebruik van softwarecomponenten. Nat Systems positioneert zijn product als 'strategische ontwikkelomgeving'. "Wij bieden goede ondersteuning en een snelle service, waardoor software-organisaties bedrijfskritische applicaties kunnen bouwen met ons product. Als er problemen zijn, dan zorgen wij binnen een paar dagen voor een oplossing", aldus Jean-Marie Pironneau, algemeen directeur van Nat Systems in de Benelux.
Momenteel werken acht ontwikkelaars van Moret Ernst & young met Natstar. Eind 1997 zullen dat er volgens Pironneau zeventien zijn en in het jaar 2000 verwacht hij werk voor tweehonderd softwarebouwers. Deze ontwikkelaars zullen voornamelijk applicaties voor de banksector vervaardigen.

Ambitieuze plannen

Nat Systems is van origine Frans. In 1996 behaalde het bedrijf met 260 medewerkers wereldwijd een omzet van 34 miljoen dollar, waarvan 55% in Frankrijk werd gerealiseerd. Naast het Parijse hoofdkwartier, met honderd medewerkers voor productontwikkeling, zijn in Europa dertien verkoopkantoren gevestigd. In de Verenigde Staten heeft Nat Systems één vestiging. De onderneming streeft in 1997 naar een omzet van 42 miljoen dollar. "Die groei willen we voornamelijk buiten Frankrijk realiseren. Op het moment dat we in Amerika een stabiele positie hebben bereikt, zullen we de gang naar de Nasdaq-beurs maken", zo licht Pironneau zijn ambitieuze plannen toe.
De stevige inspanning in Research & Development moet in juli resulteren in een nieuw product: Natweb. Pironneau, opgetogen: "Daarmee slaan we een brug tussen Internet of bedrijfsintranetten en legacy-gegevens of -toepassingen."
Natweb is een zogenaamd add-on product, dat wordt geïntegreerd met Natstar. Hiermee kunnen Internet- of intranetapplicaties tot stand komen, waarmee bestaande systemen kunnen worden benaderd. Natweb bevat een HTML- en een java-editor. Een beta-release van Natweb verschijnt eind mei op de markt.
Nat Systems volgt met deze aankondiging een duidelijke trend in softwareland. Bijna dagelijks kondigen softwareleveranciers aan dat hun producten 'web-enabled' zijn, of dat binnen afzienbare tijd zullen worden. Het nieuwe toverwoord duikt in de hele sector op van applicatie-ontwikkeling tot standaardpakketten en databases. Het onderscheidend vermogen en dus het concurrentievoordeel van 'web-enabled' te zijn neemt daarmee af.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld