Veel 'goodwill' door IT Award

Plafondsystemen verkopen met behulp van IT. Dat was de kern van het project waarmee Rob Goyen van Hunter Douglas vorig jaar de Computable IT Award in de wacht sleepte.

De voorbereidingen voor de Computable IT Award 1997 zijn inmiddels begonnen. Rob Goyen vertelt over de reacties die hij ontving van collega's, management en andere partijen in de markt toen hij vorig jaar de IT Award won.
Goyen: "Onderschat niet dat automatiseringsafdelingen nog steeds door veel bedrijven als een kostenpost worden gezien. Voor het geld dat ze hier aan besteden, kunnen ze ook andere leuke dingen doen, bijvoorbeeld bedrijven overnemen. Toen we de prijs binnen hadden, bleek hoe goed het werkt als je intern kan laten zien dat je met informatietechnologie toepassingen maakt die de verkoop stimuleren." Goyen realiseert zich dat voor veel mensen buiten de IT-afdeling het lastig is het doen en laten van een IT-afdeling naar waarde te schatten. "De prijs gaf ons een instrument om zichtbaar te maken wat wij doen."
De Computable IT Award heeft tot doel om goede automatiseringsprojecten in de schijnwerpers te plaatsen. Een van de belangrijkste criteria is dat automatisering meer moet zijn dan het realiseren van efficiency-verbeteringen. Henk Broeders, vorig jaar jurylid, meent dat de efficiency-stroming voorbij is. "Doelstellingen van hedendaagse IT-projecten luiden anders. Nu komt het er op aan om met behulp van informatietechnologie nieuwe markten aan te boren of zakelijke processen anders in te richten. Op welke wijze meer 'business' cre ëren: dat is de kardinale vraag op dit moment," stelt hij. "Voor de jury was het vinden van nieuwe markten of het ontwikkelen van nieuwe produkten met inzet van IT een van de belangrijkste criteria bij de beoordeling van de projecten. Daarnaast speelde innovatie ook een rol. Maar dan heb je het meer over de techniek," aldus Broeders.
Hunter Douglas, fabrikant van ondermeer Luxaflex, zond vorig jaar het softwarepakket Luxaquote als project in. Met dit pakket kunnen winkeliers plafonds verkopen met behulp van de PC. Klanten zien zo het door hun gewenste systeem voor hun ogen groeien. Ze krijgen een printje mee naar hun en de dealer blijft achter met gespecificeerde technische gegevens in de computer.
Van de wedstrijd is een boekje verschenen, met een beschrijving van de wedstrijd en de overige genomineerde projecten. Goyen: "Het boekje geeft goed weer wat wij en de andere deelnemers aan de wedstrijd hebben gedaan. Ook dit hebben we intern gebruikt om te laten zien wat onze afdeling zoal doet. Helaas denk ik niet dat ik voor dit jaar weer een goed project heb om in te zenden. Anders had ik dat zeker gedaan."
 
De Computable IT Award 1997 wordt georganiseerd door Computable. Sun Microsystems is hoofdsponsor van het evenement. Progress heeft als subsponsor zijn naam aan de wedstrijd van dit jaar verbonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Correspondent