Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

DailyFresh en CAPE in automatische order entry

In de zomer van 2011 heeft Dailyfresh Logistics samen met implementatiepartner Cape Groep een eerste stap gezet met het neerzetten van een nieuwe web portal voor POD Retrieval. Nu zetten de bedrijven de volgende stap met automatische order entry.

Snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn de kernbegrippen voor Dailyfresh Logistics. De onderneming biedt dagelijks een compleet logistiek concept aan voor versproducten. Dailyfresh Logistics wil naar een flexibel ict-landschap toewerken dat processen blijvend zal ondersteunen en koos voor de software van Mendix en eMagiz.


De initiële uitdaging van Dailyfresh was om een basisarchitectuur te ontwikkelen waarmee de kernwaarden van het bedrijf met ict versterkt konden worden. Dailyfresh ging op zoek naar een wendbare ict-oplossing waarbij met één proces kon worden begonnen en de functionaliteit eenvoudig uitgebreid kon worden richting andere processen. De eindoplossing moest daarnaast volledig geïntegreerd kunnen worden met bestaande eigen software en die van ketenpartners zodat het bedrijf richting de toekomst kan meebewegen met nieuwe ontwikkelingen.

Hiervoor is in de zomer van 2011 door Cape Groep een basisarchitectuur ontworpen en een oplossing ontwikkeld waarmee klanten en medewerkers via een web portal eenvoudig over vervoersdocumenten (cmr’s, laadbonnen, Lieferscheinen en palletbonnen) kunnen beschikken. Het tweede proces dat daar nu aan wordt toegevoegd is het elektronisch uitwisselen van opdrachten.

Web order entry

DailyFresh Logistics richt zich met de ontwikkeling van Web Order Entry op de doelstelling om klanten de mogelijkheid te bieden om op een zo eenvoudig en efficiënt mogelijke manier de communicatie rondom orders elektronisch te ontsluiten.

Niels Sneek, Managing Director van DailyFresh Logistics, over het project: ‘Aansturing en beheersing van een logistieke keten vallen of staan met het actief kunnen sturen op informatie. En als je het over informatie hebt, dan heb je het vooral over het slim en efficiënt kunnen ontsluiten en aanbieden van de relevante data. Het ict-platform dat wij eind vorig jaar hebben neergezet, in samenwerking met de Cape Groep, stelt ons in staat om effectief en efficiënt in te spelen op die behoefte. Elektronische order entry is een volgende, essentiële stap in de ontwikkeling van onze informatie portal. Uiteindelijk willen wij als DailyFresh Logistics onze klanten ook in hun informatiebehoefte kunnen ‘ontzorgen'.

Agile Scrum-aanpak

Voor het ontwikkelen van de order entry oplossing wordt gebruik gemaakt van model gedreven software (eMagiz en Mendix) in combinatie met de Agile, Scrum-ontwikkelmethode. Dit houdt in dat er in korte, intensieve ontwikkelsprints (of periodes) werkbare software wordt opgeleverd. Aan het begin van een sprint, wordt een ‘backlog' met te ontwikkelen functionaliteit vastgesteld voor de komende weken.

Voor het managen van de productontwikkeling wordt het product Sprintr van Mendix toegepast. Bij iedere sprintmeeting wordt de opgeleverde software besproken en getest en wordt bepaald welke opmerkingen meegaan in de backlog van een volgende sprint. Zodoende wordt de verantwoordelijkheid om de oplossing binnen de gestelde doelstellingen te ontwikkelen gezamenlijk gedragen.

Dailyfresh Logistics en Cape Groep

Dailyfresh Logistics is in 1998 opgericht als samenwerkingsverband van drie toonaangevende logistieke organisaties en staat voor een vernieuwend concept in de Europese transport en de logistiek van versproducten. Als erkend specialist in de markt voor agf-producten, worden vanuit de strategisch gelegen logistieke centra in Maasdijk, Venlo en Duinkerken (Frankrijk) de productstromen bijeengebracht en geconsolideerd voor verdere distributie binnen Europa.

Cape Groep is een consulting en systems Integration organisatie. Zowel Cape Consulting als Cape Systems Integration biedt project management aan, van advies tot realisatie. Cape Consulting levert advies met diensten op het gebied van it strategie, procesoptimalisatie, software selectie en implementatie. Cape Systems Integration realiseert oplossingen met diensten op het gebied van applicatieontwikkeling, systeemintegratie, mobile devices en service en support.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-18T11:30:00.000Z externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.