Raad voor de Kinderbescherming kiest voor Veeam

Dit artikel delen:

De Raad voor de Kinderbescherming gaat voor virtualisatie om de beschikbaarheid van bedrijfskritische applicaties te garanderen. Tijdens het virtualisatieproces ontdekte de organisatie dat tools die ontworpen zijn voor fysieke omgevingen niet volstaan binnen een gevirtualiseerde omgeving.

De Raad voor de Kinderbescherming is een onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en adviseert de rechtbank over wat er met kinderen moet gebeuren wanneer hun ouders of voogden niet in staat zijn om voor hen te zorgen. Om kinderen en gezinnen tijdig en adequaat ondersteuning te bieden, is het van belang dat bepaalde bedrijfskritische applicaties, zoals de crm-applicatie altijd beschikbaar zijn. De Raad voor de Kinderbescherming maakt gebruik van de crm-applicatie Siebel Case Management van Oracle om zijn primaire missie, kinderen beschermen, te ondersteunen. De organisatie gebruikt deze applicatie om kinderen en gezinnen ondersteuning te bieden, vanaf het eerste contact tot en met de afronding van de zaak.

De Raad wilde virtuele machines (vm's) tussen datacenters migreren en vm’s snel en betrouwbaar kunnen back-uppen en herstellen. Om die reden ging de Raad op zoek naar een oplossing die speciaal ontwikkeld is voor virtualisatie.

Speciale oplossing

De Oracle-oplossing is een van de vele bedrijfskritische applicaties die het Infrastructure Services (IS)-team van de Raad heeft gevirtualiseerd op VMware vSphere. 99 procent van de infrastructuur draait op honderdzeventig virtuele machines. Tijdens het virtualisatieproces kwam het team erachter dat het een speciaal voor virtualisatie ontwikkelde oplossing nodig had die twee belangrijke doelen kon dienen. 

'We moesten gevirtualiseerde applicaties en de gegevens van ons oude datacenter met zo min mogelijk downtime migreren naar het nieuwe datacenter', vertelt Vincent Szabang, werkzaam als infrastructuur architect en engineer bij de Raad. 'De eerste vraag was hoe we deze migratie konden uitvoeren zonder dat de gebruikers er last van ondervonden en de tweede vraag was hoe we vm's konden repliceren terwijl er gebruik wordt gemaakt van verschillende typen opslag.' 

'We hadden ook een oplossing voor back-up en herstel nodig die is afgestemd op onze gevirtualiseerde omgeving. Een van de redenen waarom we voor virtualisatie hebben gekozen was om ervoor te zorgen dat onze crm-database en andere applicaties, zoals Microsoft Exchange en SQL Server, altijd beschikbaar zouden zijn voor de gebruikers. Als de vm's waarop deze applicaties worden uitgevoerd, problemen ondervinden, moeten we ze in een paar minuten kunnen herstellen. We hebben veel onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden en toen kwam Veeam in beeld.'

Het IS-team stelde vast dat Veeam Backup & Replication de beste oplossing is voor het repliceren, back-uppen en herstellen van hun vm's, omdat de oplossing opslagonafhankelijke back-up en replicatie biedt. 'We hebben Veeam gebruikt om vm's 's avonds en in het weekend te repliceren', vertelt Szabang. 'We noemden dit de ‘bigbangmigratie’. Veeam beschikt over geïntegreerde deduplicatie en compressie, en features zoals het koppelen van netwerklocaties en automatische transformatie van ip-adressen, zodat de nieuwe netwerken en ip's konden worden ingesteld voordat de migratie begon. Veeam gaf ons een goed overzicht van de oude en nieuwe scenario's.'

Altijd beschikbaar

Volgens Szabang verloopt het back-uppen en herstellen van vm’s nu ook eenvoudig en ongecompliceerd. 'Met de feature Instant VM Recovery kunnen we er beter voor zorgen dat onze gevirtualiseerde applicaties altijd beschikbaar zijn', legt hij uit. 'Toen we bijvoorbeeld een probleem hadden met een primaire bestandsserver, hadden we deze met behulp van deze functionaliteit binnen vijf minuten hersteld. Er is een tijd geweest dat we deze server herstelden met dezelfde software als waarmee we back-ups van onze fysieke machines maakten. Dat kostte drie tot vier uur.'

Het IS-team van de Raad voor de Kinderbescherming is nu in staat een uitgevallen vm in slechts enkele minuten te herstellen vanuit een reguliere back-up. Granulair herstel verloopt ook snel en eenvoudig, omdat het team een bestand uit elk guest-besturings- of -bestandssysteem rechtstreeks vanuit een back-up kan herstellen.

Het IS-team van de Raad gebruikt ook On-Demand Sandbox van Veeam om softwarepatches en -updates te testen voordat ze in de productieomgeving worden geïmplementeerd. Veeam richt een geïsoleerde en beveiligde omgeving in, een zogeheten Virtual Lab, dat het team gebruikt om te testen en problemen op te sporen en te verhelpen. 'We brengen niets in de productieomgeving voordat we het hebben getest', stelt Szabang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-12T11:08:00.000Z Externe partij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.