V&D winkelt met SAP

Dit artikel delen:

Bij Vroom & Dreesman loopt een grootschalige SAP-implementatie. Het moet de informatiehuishouding bij het warenhuis weer bij de tijd brengen.

Vendex KBB IT Services draagt zorg voor de invoering van het SAP-systeem bij V&D. Het project staat onder leiding van het team dat in 1997 bij de Hema een SAP-invoering heeft gecoördineerd en ervaring heeft met het vervangen van verouderde logistiek systemen. Volgens een Vendex-woordvoerder krijgt V&D met het nieuwe systeem beter inzicht in de aanvoerketens van de winkels en kan het sneller reageren op markttrends.
Het economisch weekblad Fem Business stelde dat de raad van bestuur de automatisering bij de warenhuisketen heeft laten versloffen. Het wist vier jaar geleden al dat het logistieke systeem van V&D dringend aan vervanging toe was. De woordvoerder wijst erop dat uitstel een bewuste keuze was. "Besloten werd met de vernieuwing te beginnen na de millenniumwisseling en de invoering van de euro. Ook wilde de raad wachten totdat het Hema-team inzetbaar was om de implementatie bij V&D uit te voeren." Overigens is het niet allemaal legacy wat de klok slaat. V&D heeft bijvoorbeeld het kassasysteem Global Store - door Fujitsu Services ontwikkeld - warenhuisbreed laten invoeren.
Vendex/KBB bestaat uit vijftien winkelformules die een relatief grote vrijheid hebben om hun eigen ict-strategie in te vullen. Nu Vendex KBB-bestuurder Dirk Goeminne is aangetreden om V&D er weer bovenop te helpen, zullen de ict-teugels daar in iedere geval worden aangetrokken.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-26T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.