Nieuw optimalisatietool voor Sap

Dit artikel delen:

Magnus Management Consultants lanceert tijdens de Sapphire '97 beurs 'Boost', een nieuwe test- en optimalisatie-applicatie voor Sap-systemen.

Deze 'Benchmark Of Online Systems Transactions' meet de capaciteit van een R/3 online client/serversysteem, simuleert piekbelasting en wordt dan gebruikt om de Sap-omgeving te verbeteren.

Twee tests

'Boost' bestaat uit twee onderdelen; de 'unit stresstest' en de 'volumetest'. De eerste meet de maximale belasting van de Sap-infrastructuur door het online te belasten met een volautomatische, gestandaardiseerde transactiestroom. Dit geeft inzicht in het systeemgedrag onder optimale omstandigheden.
De tweede test kijkt naar het systeemgedrag tijdens het piekuur van het bewuste bedrijf. "Daarvoor vragen we die ondernemer dus het hemd van z'n lijf. Die test is specifiek voor elke klant", zegt 'Boost'-specialist Marco Spoel van Magnus. De volumetest geeft cijfers over reacties in de praktijk.
Hoe lang het uitvoeren van een 'Boost' duurt, is afhankelijk van de staat waarin het Sap-systeem verkeert. "Het testen zelf duurt ongeveer een uur, het analyseren van de gegevens en het bepalen van de bottlenecks duurt wel een paar dagen", aldus Spoel. Vervolgens wordt het systeem gewijzigd en nog eens getest. En, indien nodig, nog eens. Magnus heeft 'Boost' tot nog toe bij zes klanten met succes geïmplementeerd. Spoel: "Bij één klant hebben we zelfs een verbetering van 70 procent verkregen."

Sap-visualisatie

Magnus kondigt tijdens Sapphire '97 nog een nieuw product aan, de 'Business Moneytor'. Deze software geeft een grafisch beeld van de logistieke keten binnen een bedrijf, om zo de bedrijfsprocessen te simuleren. Zo kunnen ondernemers daarmee experimenteren zonder risico's. De 'Moneytor' komt in oktober pas uit, maar het succes van 'Boost' heeft bij Magnus hoge verwachtingen gewekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.