Staatsloterij gokt niet

Onzekerheid over aanschaf Peoplesoft

Dit artikel delen:

De Nederlandse Staatsloterij staat, na een uitvoerige pakketselectie, op het punt crm-software aan te schaffen. Van Peoplesoft. Maar nu even niet, zegt L. Spoon namens van de overheidsinstelling. "Eerst moet duidelijk zijn hoe dat met Oracle afloopt."

"We hebben heel veel klanten, maar nog maar weinig klantrelaties", verklaart Spoon zijn zoektocht naar klantbeheerprogrammatuur. Na ampele afweging is hij uitgekomen op een van de dertig crm-modules van Peoplesoft, wat zijn aanwezigheid op de Peoplesoft Leadership Summit in Nijkerk verklaart. "We hebben dus bewust niet gekozen voor Oracle. Daarom wil ik nu eerst afwachten hoe het vijandige bod van Ellison afloopt. Voorlopig zetten we geen handtekeningen. Ik vind dit een zorgelijke ontwikkeling."
De onzekerheid is tekenend. Ook andere bezoekers volgen met spanning de ontwikkelingen. Zoals P.W.L. Mans van Medtronic, een Amerikaans bedrijf dat medische hulpmiddelen, zoals een pacemaker, produceert. Mans benut de modulen voor personeelsbeheer van Peoplesoft en programmatuur van J.D. Edwards voor de financiën en ketenbeheer. Een dubbele reden dus om een oogje in het zeil te houden. "Wij hebben nog wel veel vragen. Hoe gaat het bijvoorbeeld met de productlijnen; blijven ze naast elkaar bestaan of worden ze geïntegreerd? Daar willen we toch wel zo snel mogelijk antwoord op hebben." Even later legt Mans zijn zorgen voor aan Guy Dubois, executive vice president van Peoplesoft International, die in plaats van ceo Craig Conway naar Nijkerk is afgereisd. Dubois weet hem gerust te stellen: ze hechten heel veel waarde aan J.D. Edwards.

Niet serieus

D. Posch van Intercontinental Hotels staat model voor de min of meer gelaten reactie. "Ik ga ervan uit dat Peoplesoft Peoplesoft blijft en dat de dienstverlening op peil blijft." H.J. Hondebrink en H.J. Meijer van het ROC Twente Plus zijn een tikje minder stellig en zeggen te hopen dat de dienstverlening goed blijft.
Eensgezind is iedereen wel in zijn afkeer van Oracle. Allen zeggen te hopen dat het bij vuurtje stoken blijft. "Eigenlijk weet ik niet eens of Oracle wel zo serieus is. Dat bod is natuurlijk veel te laag. Aan de andere kant: het is natuurlijk wel een signaal dat er iets gaande is. En dat snap ik ook wel, want een gefuseerd Peoplesoft/J.D. Edwards dat een nauwe samenwerking aangaat met IBM zet Oracle wel erg klem", reageren de Summit-bezoekers.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-20T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.