Sap-web draait al vier maanden in Nederland

Dit artikel delen:

Sinds december vorig jaar draait het Brabantse adviesbureau C/Tac een implementatie van Sap-web, zoals de Internet-functionaliteit van het Duitse automatiseringsbedrijf heet. C/Tac presenteert zijn koppeling tussen R/3-systemen en het Internet op de Sapphire '97 Expo, van 11 tot en met 13 juni in de RAI. Sap-web is vanaf deze maand uit.

Het voordeel van Sap-web boven het concurrerende Webbaan, dat ook in juni verschijnt, is dat de eerste op maat gemaakt kan worden. Daarvoor heeft Sap al een kleine dertig scenario's voor bedrijven uitgestippeld. C/Tac werkt nu bij vijf klanten aan drie scenario's. In principe kan echter elke functie van Sap benaderd worden via Sap-web, mits de gegevens in html kunnen worden weergegeven. De Sap-ontwikkeltaal Abap genereert die html-documenten automatisch en kan dus alles wat html kan.

Eigen toepassing

C/Tac heeft echter zelf een praktische toepassing gevonden; de 'Meet & Eat', een broodjes-bestelsite. "Doordat wij veel mensen in de buitendienst hebben, was het voor een vergadering altijd gokken met de broodjes en de Bossche bollen", lacht managing director Hugo Cooymans. "Nu kan iedereen van tevoren online opgeven of hij komt en wat hij wil hebben." Andere toepassingen die C/Tac al draait, zijn online besteldiensten met directe koppelingen naar interne afdelingen. Zo wordt binnen luttele seconden de voorraad, het krediet van de besteller en de administratie ververst.
De oplossing van C/Tac wordt nu al toegepast, ondermeer bij de Nederlandse Munt dat haar catalogus aan Internet wil koppelen. "Het is geen grote klant, maar het is wel een klinkende naam", glundert Cooymans. De Munt valt met zo'n honderd werknemers onder het midden- en kleinbedrijf, maar C/Tac noemt het project groot. Niet alleen Sap-web wordt gebruikt, de R/3-implementatie wordt binnen zes maanden ingevoerd met Accelerated Sap (Asap).

Nieuw Sap-boek

Tijdens Sapphire '97 presenteert C/Tac ook het boek 'A standard for System Development within the R/3 environment'. Deze handleiding voor het ontwikkelen van eigen applicaties bij Sap R/3 is geschreven door consultant H.P. Gmelig Meyling. Het boek kijkt ook al naar de mogelijkheden voor object-oriëntatie. Sap lanceert deze nieuwe functionaliteit eind dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.