IT-bestedingen groeien dit jaar met 11 procent

Veel bedrijven hopen het millennium-probleem te ondervangen door nieuwe software aan te schaffen. De bestedingen aan programmatuur zullen dit jaar als gevolg hiervan met maar liefst 30 procent toenemen.

Aan hardware zal zo'n 10 procent meer worden uitgegeven. De bestedingen aan dienstverlening zullen vooral op het gebied van detachering, advies en operationele ondersteuning groeien. Dit meldt de Rabobank in het jaarlijkse rapport Cijfers & Trends. In totaal zullen de IT-bestedingen naar verwachting in 1998 met 11 procent oplopen tot meer dan 21 miljard gulden.
De IT-dienstverlening zal profiteren van deze toename. Maar de groei in de IT-dienstverlening kan door het tekort aan informatici tegen zijn grenzen aanlopen. Daardoor kan het prijsniveau een stijging gaan vertonen, aldus de bank. De overheid heeft dit probleem ook gesignaleerd. Zij probeert samen met brancheorganisaties en uitzendbureaus de instroom van nieuwe werknemers te stimuleren.
Zeker tot 2003 wordt een krapte op de arbeidsmarkt voor automatiseringspersoneel voorzien. Aangelokt door de goede marktvooruitzichten kiezen ook veel computerdeskundigen in loondienst voor het vrije ondernemerschap. Met 1600 nieuwe bedrijven (17 procent groei) is de IT-dienstverlening de enige sector waar in 1997 meer starters zijn waargenomen dan het jaar daarvoor. Het aantal kleine aanbieders neemt sterk toe in de branche. De grote ondernemingen daarentegen fuseren veelal of gaan samenwerkingsverbanden aan.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-16T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.