Volkswagen monteert in 'virtual reality'

Volkswagen heeft besloten om zijn meer dan driehonderd auto-dealers in het Verenigd Koninkrijk te trainen met behulp van de virtual reality-softwarepakketten Multi-media Logicom Sound and Vision en Supercape VR plc. De trainingen staan op totaal 38 CD-Rom's.

Technical Electrical Assessment Test is het belangrijkste onderdeel uit deze training en is ontwikkeld om op zich ervaren monteurs te trainen in het omgaan met de elektrische circuits in een Volkswagen. De monteurs krijgen in deze test zes scenario's voorgeschoteld waarin problemen worden behandeld die de Engelse Wegenwacht dagelijks tegenkomt.
De monteurs moeten nadat ze hebben ontdekt waar het probleem zit, op het scherm het gedeelte selecteren van het circuit waar het zich voordoet. Daarna moeten ze een keuze maken uit een groot aantal gereedschappen om het euvel te verhelpen. Na het defecte onderdeel en de bijbehorende verbindingen te hebben getest, kunnen de monteurs een vervangend onderdeel kiezen.
Het virtuele in het programma geeft de monteurs de mogelijkheid om rondom het voertuig te 'wandelen', om op bepaalde plaatsen in de auto naar binnen te gaan en binnen de virtuele wereld gedetailleerde afbeeldingen van onderdelen te bekijken. Binnen de virtuele wereld kunnen ook de reserve-onderdelen worden vervangen. LK

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-02T00:00:00.000Z Leo Klaver
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.